Bir süre önce başlatılan çalışmayla Söke Hayvan Pazarı'nın ruhsatlandırılması ile ilgili çalışmalar tamamlanırken, pazar yapılan düzenlemelerle Tarım Bakanlığı'nın yönetmenliğine uygun hale getirildi.

91 büyükbaş, 648 küçükbaş, 10 tek tırnaklı hayvan kapasitesine sahip olan Söke Hayvan Pazarı Aydın'ın 6. Ruhsatlı pazarı oldu. Hayvan Pazarının ruhsatlı olarak açılması ile pazarda küçük ve büyükbaş hayvan satışları İlçe Tarım Müdürlüğü ve belediye veterinerleri, zabıta denetimde gerçekleşecek.

Çarşamba günleri açık olacak Söke hayvan pazarının açılışı 2 Mart tarihinde gerçekleşecek. Söke Belediyesi Veterineri Barış Değer tarafından yapılan açıklamada; 2 Mart günü açılış nedeni ile giriş ve dezenfektasyonun ücretsiz olarak yapılacağı belirtildi.

Söke Belediyesi Veteriner Hekimi Barış Değer açıklamasında Söke hayvan pazarının ruhsatlandırılmasının çeşitli avantajlar getireceğini belirtti. Barış Değer açıklamasında; “Söke hayvan pazarının ruhsatlı olması başta Pazar yerine kurulan kantar ile vatandaşların alacakları hayvanların kilosunu görmelerine olanak sağlayacak.

Özellikle adaklık hayvan satışlarında kantarın vatandaşlara büyük avantaj saplayacağına inanıyorum. Diğer taraftan İlçe Tarım Müdürlüğü veteriner hekimleri Pazar yerinde bulunacağından rapor ve sevk işleri hızlı bir şekilde yürütüleceği gibi pazardaki sıkı denetimler sayesinde kaçak ve hastalıklı hayvan satışı engellenecek. Ayrıca Pazar yerinde her hafta hayvan ve araç dezenfektasyonu yapılacak” dedi.

Barış Değer, Söke Hayvan Pazarının Çarşamba günü kurulacağını, Çevredeki hayvan Pazarlarının kuruluş günleri ile çakışmaması nedeniyle ve yakın ilçelerde ruhsatlı Pazar Faaliyetinin olmadığı düşünüldüğünde denetimli hayvancılık ticaretinin bu bölgede ekonomiye katkısının olumlu yönde olacağını umduğunu belirtti.