Yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölgede bir işletmede çıkan şap hastalığı nedeniyle, şap hastalığını önlemek üzere İlçe Hayvan Sağlık Zabıta Komisyonunun aldığı kararlarda son hayvan iyileştikten 15 gün sonra açılmak üzere Nazilli Hayvan Pazarının kapatılmasına ve ilçe merkezinde hayvan giriş ve çıkışının yasaklanmasına karar verildi. 100'e yakın hayvan kapasiteli bir işletme de 15'i ağır, 15'i hafif düzeyde seyir eden şap hastalığı nedeniyle ilçe merkezine yasaklama getirildiği öğrenildi. İşletmede hayvanların fiziksel görünüşleri neticesinde şap hastalığına yakalandığı tespit edilirken hayvanlardan alınan numunelerin Nazilli İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından Ankara Şap Enstitüsüne gönderildiği ve tahlil sonucuna göre virüs tipinin belirleneceği belirtildi. Virüsün tipinin belirlenmesinin ardından ise tedavi ve korunma yollarının belirleneceği ifade edildi. İşletme sahibinin besi hayvancılığı yaptığı ve tedavi işlemlerinin kendisine zaman ve para kaybı yaşatacağı nedeniyle İlçe Tarım Müdürlüğü görevlileri gözetiminde kesimlerinin yapıldığı öğrenildi. Birkaç hayvanın ileri gebe olmasından dolayı kesiminin gerçekleşmediği öğrenilirken, bu hayvanların tedavi yoluna gidileceği öğrenildi. Şap hastalığına yakalanan hayvanların etlerine virüsün bulaşmadığı ve bu hastalığın insana geçmediği belirtilirken, uzmanlar bu etlerin biraz fazla pişirilmesinin sağlıklı bir çözüm olacağını ifade etti.
İlçe merkezinde görülen şap vakasının köylerde görülmemesi sevinçle karşılanırken, köylerde hayvan giriş ve çıkışının serbest olduğu öğrenildi. Şap hastalığının sona ermesine kadar ilçe merkezinde herhangi bir hayvan giriş veya çıkışı yapılmasının yasak olduğu belirtilirken buna uymayan üretici ve yetkililerin 3285 sayılı Hayvan Sağlığı ve Zabıta Kanununa göre haklarında gerekli işlemlerin yapılacağı belirtildi. Ayrıca yaklaşık 4 yıl önce de Nazilli'de şap hastalığı nedeniyle hayvan pazarının 1 ay süreyle kapalı kaldığı da öğrenildi.

VATANDAŞ İSYAN ETTİ
Ege ve İç Anadolu Bölgesinden Hayvan satın almaya gelenler ve yakın bölgelerden hayvan satmaya gelen birçok damızlıkçı ve aracı vatandaşlar Nazilli'ye sabaha karşı saat 04.00 sularında gelmeye başladı. Nazilli'ye gelen ve durumdan habersiz olan vatandaşlar hayvan pazarında bir hareket göremeyince önce şaşırdılar daha sonra ise aldıkları 'Nazilli Hayvan Pazarı Yaklaşık 1 Ay Kapalı' cevabı ile isyan ettiler. Bursa, Uşak, Afyon, Kayseri, Manisa, Denizli, Muğla, Bodrum, Çine ve ilçeye yakın bölgelerden gelen vatandaşlar aldıkları bu cevap ile adeta yıkıldı.
Bursa'dan Nazilli'ye 10 yıldır her hafta geldiklerini ifade eden Nedim Şencan ve Ahmet Özyıldırım; "Biz Bursa'dan buraya geldik. Her hafta geliyoruz, bizim bütün bilgilerimiz var. Neden bize haber edilmedi veya niye duyurulmadı. Bizim buraya gelişimiz en az bin TL'ye mal oldu. Bizim zararımızı kim karşılayacak. Ailemizin rızkını kazanmak için kaç saatlik yoldan geliyoruz. Ama bir yetkili çıkıp ta ne olduğunu söylemiyor. Bekçi arkadaş Pazar en az 1 ay kapalı diyor. Ama şimdi öğrendik ki şap hastalığı varmış. Bunu niye duyurmadılar. En azından bilgimiz olsaydı başka pazarlara giderdik" dedi.

ARABA ÜSTÜNDE HAYVAN PAZARLIĞI YAPILDI
Nazilli Hayvan Pazarının kapalı olması nedeniyle satışların yapılmadığı pazarda 16 yıldır bu mesleği yaptığını belirten Bursa'dan gelen Nedim Şencan ile 45 yıldır damızlık mesleğini yaptığını belirten Sarıgöl'den gelen Mehmet Akıncı el tutuşarak 2 inek için pazarlığa tutuştu. Nazilli'ye hayvan alıp, hayvan satmak için geldiklerini belirten vatandaşlar uzun süren pazarlığın ardından anlaşamadılar. Araçtan indirilen ve kontrol edilen hayvanlar araçlara tekrar bindirildi. Mehmet Akıncı, Nazilli'de umudunu
yitirerek hayvanları aracına bindirerek Sarıgöl'ün yolunu tuttu. Sabah saatlerine kadar çevreden hayvan alıp-satmaya gelen vatandaşlar üzüntülü bir şekilde hayvan pazarından ve Nazilli'den ayrıldı. iha