Şap hastalığı nedeniyle yaklaşık 4 aydır Aydın, Denizli, İzmir, Afyon, Burdur, Isparta ve İzmir illerindeki hayvan pazarlarının kapalı olduğunu ve pazarların kapalı olduğu bu süreçte çiftçilerin zor günler geçirdiğini belirten Aydın Kapsalar ve Celepler Odası Başkanı İsmail Kadı, sektördeki sıkıntıların sona ermesi için mevlit okutup lokma döktürdüklerini söyledi. 
Sabahın erken saatlerinde Aydın Hayvan Pazarı’nda düzenlenen açılış törenine MHP Aydın Milletvekili Recep Taner de katıldı. Pazarların kapalı olması nedeniyle sıkıntılı günler yaşadıklarını belirten Aydınlı besiciler ve celepler, sektörde yaşanan sıkıntıları MHP Aydın Milletvekili Recep Taner’e aktararak yardım istediler. Kendisinin de köylü olduğunu ve tarım ve hayvancılıkta yaşanan sıkıntıları bildiğini belirten MHP Aydın Milletvekili recep Taner, MHP olarak bu yönde ciddi hazırlıklarının olduğunu 12 Haziran seçimlerinden sonra MHP’nin iktidara gelmesi halinde sıkıntıların çözüleceğini söyledi. 
Yaklaşık 4 ay aradan sonra ilk defa pazara çıkabilen besiciler ve celepler, pazarın açılmasının kendilerini sevindirdiğini belirtirken Aydın Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı İsmail Kadı, “Aydın ve çevresi hayvancılığın yoğun olduğu bir bölge. Ancak karantina nedeniyle 4 aydır çiftçimiz ne alacağını alabildi ne de borcunu ödeyebildi. İnşallah bundan sonra böyle sıkıntılar yaşamayız. Açılışın hayırlı ve bereketli olması ve çiftçilerin sıkıntılardan kurtulması amacıyla ilk gün mevlit ve hatim okutup lokma döktürdük. Tüm çiftçilerimize ve celeplerimize hayırlı ve bereketli günler diliyorum” dedi. 
Düzenlenen törene çiftçilerin yanı sıra Aydın Şehiriçi Minibüs Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın da katıldı.