Söke Fatma Suat Orhon Müze ve Sanat Evi"nde gerçekleşen etkinliğe Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna, MHP Söke İlçe Başkanı Metin Mutafoğlu, MHP İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Ali Oklay, İlçe Tarım Müdürü Mehmet Ali Körlü, MHP Belediye Meclis Üyesi Oğuz Eryıldız, Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Toyran, Söke CHP Kadın Kolları Başkanı Günnur Özgen, HAYTAP Kuşadası Temsilcisi Nilgün Sönmez, dernek üyeleri ile doğa ve hayvan dostları katıldı.
Yeni yönetimini belirleyerek uzun süre sessiz kalan Söke Doğa ve Hayvan Dostları Derneği"ni ilçede yeniden aktif hale getirdiklerini ifade eden dernek başkanı Mehmet Tavaslı; “2004 yılında kurulmasına rağmen uzun bir süre sessizlik içinde bulunan Söke Doğa ve Hayvan Dostları Derneği yeniden harekete geçirdik. Yeni yönetimimiz ile doğa ve hayvanlara yönelik çeşitli etkinlikler gerçekleştirmeyi arzu ediyoruz. Biz katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Etkinlikte bulunan Hayvan Hakları Aktif Güç Birliği Platformu (HAYTAP) Kuşadası Temsilcisi Nilgün Sönmez de; “Bizler 5199 sayılı hayvan hakları kanunu kapsamında belediyelerimiz ile ortak çalışmalar yapıyoruz. Bölgemizde bakım evleri var. Özellikle yıllar önce bakım evini faaliyete geçiren Söke Belediyesi"nin başarılı çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Bizlere destek veren belediyelerimize çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.