Karaca, Eskişehir Tepebaşı ilçe Belediyesi tarafından Çamlıca Mahallesi'nde yapılan Toprak Dede Hayrettin Karaca Parkı'nın açılışında yaptığı konuşmada, parka kendinin adının verilmesinden dolayı mutluluk duyduğunu belirtti.

''Yaşamak isteyenler kendilerini yaşatanları yaşatmak zorundadır'' diye konuşan Karaca, ''Şehircilikte en büyük hizmet yeşil sahalar oluşturmaktır. İmkanlarım ölçüsünde adımın verildiği bu güzel parkı botanik bahçeye dönüştürmek için yarın sabahtan itibaren çalışmalara başlayacağım'' dedi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da, 20 dekarlık alan üzerine kurulu parkın 2009 yılında çöplük halinde bulunduğunu belirterek, bu alanın park yapılması için proje hazırladıklarını bildirdi.

Japonya'da bir dizi incelemelerde bulunduklarını anlatan Ataç: ''Bu parkın yapımında Japon mantığını kullandık, hiç bir yapay malzeme kullanmadan tamamı doğal malzemelerden oluşmaktadır. 150 tür bitkinin bulunduğu park 1 milyon 300 bin liraya mal oldu. Yapımında emeği geçenlere kutluyor, kent halkına hayırlı olmasını diliyorum'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından park, hizmete açıldı.