Protokol töreninde konuşan Vali Hüseyin Avni Coş hayırseverlere okul yaptırmaya davet etti.
Aydın Valiliği Encümen Salonunda düzenlenen protokol törenine Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş"un yanı sıra Vali Yardımcısı Alp Arslanargun, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altıngün İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, hayırseverler Adviye-Ertuğrul Acun çifti ve Türkiye Yardım Sevenler Derneği Kuşadası Şubesi üyeleri katıldılar.

1950'lili yıllarda Güney Kore'nin milli gelirinin, Türkiye'nin milli gelirinin 3'te biri düzeyindeyken daha sonra hem siyasi hayattaki istikrarı, hem de toplumun ve hükümetlerin eğitime verdiği büyük önem sayesinde, Güney Kore'nin bugün bizden iki kat daha fazla milli geliri olan ve pek çok alanda üstünlüğü olan bir ülke haline geldiğini ifade eden Coş, “Bizim, eğitime daha büyük önem vermemiz lazım ki büyük önderin gösterdiği hedefe erişelim. Sorunlarımıza ve işsizliğe daha fazla çözüm bulabilmiş olalım. "Eğitime yüzde yüz destek' sistemi ile eğitim konusunda yapılan tüm yardımlar, vergi matrahından düşülebilmekte. Tüm hayırseverleri bundan yararlanarak eğitime destek vermeye davet ediyorum” dedi.

KUŞADASI"NDA DENİZCİLİK LİSESİ AÇILACAK

Konuşmaların ardından, Vali Coş, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar ile hayırsever Ertuğrul Acun tarafından 16 derslikli Denizcilik Okulu'nun binası için protokol imzalandı.
İmzalanan protokolle Kuşadası'ndaki Endüstri Meslek Lisesi içerisinde eğitim yürüten Denizcilik bölümü müstakil bir binaya kavuşarak, Denizcilik Lisesi olacak.

Denizcilik Lisesi'nin adının Adviye-Ertuğrul Acun Denizcilik Lisesi olacağı ve okulun 1 milyon 250 bin TL'ye mal olacağı öğrenildi./iha