Galatasaray ve Milli takımın başarılı oyuncusu Arda Turan, köyünü unutmadı ve 2 yıldır imamı olmayan Edirne'nin Havsa İlçesi'ne bağlı Bakışlar köyü camii lojmanı onarımı için köyüne 10 bin lira para yolladı.

Arda'nın yoladığı para ile caminin bahçesindeki imam evi onarıldı ve 5 hafta önce imam Resul Babaoğlu göreve başladı.

1984 yılında Edirne'nin Havsa İlçesine bağlı 70 haneli ve 250 kişinin yaşadığı Bakışlar köyüne yaptırılan camii bahçesindeki imam evi harabeye döndü. İmam evi olmayan köye gelen imamlar ise burada daha fazla durmadı ve cami imamsız kaldı. Son olarak 2 yıldır imamı olmayan köy camii için Arda'nın halasının oğlu Ali Şimşek devreye girdi ve Arda Turan'ı arayarak köy camiinin onarımı için 10 bin lira para istedi. Arda Turan'da bu isteği geri çevirmedi ve hemen istenilen parayı gönderdi. Gönderilen para ile 2 oda 1 salon olan tek katlı müstakil evin içi ve dışı tamamen yenilendi. Köyün imam evide olunca 5 hafta önce Bayburt'tan imam Resul Babaoğlu tayin oldu ve ailesi ile birilkte imam evinde kalmaya başladı.

Arda'dan köy adına para istediğini ve kendisini kırmadığını belirten halasının oğlu Ali Sirmen, "Arda bu isteğimizi geri çeirmedi ve hemen ağabey diyerek parayı gönderdi. Onun sayesinde camimiz 2 yıl aradan sonra imamına kavuştu"dedi.

Daha önce köy camisinin imamının olmadığnı belirten yeni imam Resul Babaoğlu, "Buraya tayin olduğumu öğrenince ilk olarak köye geldim ve imam evine baktım. İmam evi çok güzel bir şekilde onarım görmüş. Bende 2 çocuğum ve eşimi de alarak gönül rahatlığı ile köye geldik ve yeni görevime başladım. Daha önce köye gelen imamlar imam evi harabe olduğu için kalacak yer sorunu yaşıyormuş. Ancak ben Arda Turan sayesinde buun yaşamadım. Kendisine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Hürriyet