Dedesi Mustafa Çıldır tarafından 1956 yılında arazilerinden 500 dönüm alanı tapu üzerinde ''Aydın Çıldır Havaalanı''nın yapımı için devlete şartlı olarak bağışlandığını belirten torun Mustafa Çıldır, ziyarette, havaalanı ile kurulacak olan doğalgaz kombine çevrim santrali arasında kalan bölgede 300 dönüm arazi bulunduğunu, bu alan üzerinde hayvan çiftliği olduğunu ve hayvancılık yapıldığını söyledi. 

Çıldır, ''Çıldır Havaalanı'nın 500 metre uzağına 100 dönüm üzerine kurulacak olan doğalgaz kombine çevirim santralinden huzursuz olmaya başladık.'' dedi.
Havaalanı çevresinde kendilerinin dışında 15 hayvan çiftliğinin daha olduğunu belirten Çıldır, kurulacak olan doğalgaz kombine çevrim santralinin havaalanı için tehlike oluşturacağını ve Aydın'ın batısında herhangi bir alana kurulması için sivil toplum örgütlerinden destek istediklerini ifade etti.
Şevket Çıldır da, 88 yaşında olduğunu, Yedi Eylül İlköğretim Okulunda öğretmen olarak emekli olduğunu belirterek, Çıldır ailesinin 56 yıl önce bağışladıkları paha biçilmez arazi üzerinde yapılacak havaalanının bir an önce Aydınlıların hizmetine sunulmasını arzu ettiklerini dile getirdi.