Şampiyonlar Ligi'nde B Grubu'ndaki ilk maçında Inter'i deplasmanda mağlup eden Trabzonspor, yarın sahasında Fransa Ligue 1 şampiyonu Lille ile karşılaşacak. 
Avni Aker Stadı'nda 21.45'te oynayacağı şampiyonlar ligi B Grubu 2. maçını Hollanda Futbol Federasyonu'ndan Bjorn Kuipers yönetecek. Kuipers'in yardımcılıklarını Erwin E.J.J. Zeinstra ve Sander Van Roekel yapacak. İlave yardımcı hakemlik görevini Richard Liesveld ve Peter Janssen'in yapacağı maçın dördüncü hakemi ise Paulus Van Boekel.
 
Trabzonspor 89. randevuda
 
Trabzonspor, Fransa'nın Lille takımı ile yarın yapacağı maç ile Avrupa Kupalarındaki 89. karşılaşmasına çıkacak. Trabzonspor, UEFA Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'nda  Fransa'nın Lille takımı ile yarın yapacağı maç ile Avrupa Kupalarındaki 89. karşılaşmasına çıkacak. Bordo-mavililer, bugüne kadar Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemesi ve grubunda 23 maç, 2009-2010 sezonundan itibaren UEFA Avrupa Ligi adıyla düzenlenmeye başlayan UEFA  Kupası'nda 45 maç, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 12 maç ve UEFA Intertoto Kupası'nda ise 8 karşılaşma yaptı.
Karadeniz ekibi, 88 maçta, 33 galibiyet, 20 beraberlik ve 35 yenilgi aldı. Bordo-mavililer, söz konusu karşılaşmalarda 118 gol atarken, kalesinde 128 gol gördü.
 
ŞAMPİYON KULÜPLER VE ŞAMPİYONLAR LİGİ MAÇLARI
 
Trabzonspor Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme ve grubunda olmak üzere çıktığı 23 maçta, 10  galibiyet ve 10 yenilgi aldı. 3 maçta ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Trabzonspor, söz konusu maçlarda 22 gol atarken kalesinde 29 gol gördü. UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde gruplara ilk kez katılan ve gruptaki ikinci karşılaşmasına çıkacak olan bordo - mavililer, ilk maçta İnter'i 1-0 mağlup etmişti.
 
EN FARKLI SKORLU GALİBİYETİ VLLAZNIA'YA
 
Trabzonspor, Avrupa Kupaları'nda en farklı galibiyeti  Arnavutluk'un Vllaznia takımı karşısında aldı. Bordo-mavililer, 2007-2008 sezonunda UEFA Intertoto Kupası'nda   Vllaznia takımını sahasında 6-0'lık sonuçla mağlup ederek 88 maç içerisindeki en farklı galibiyetine imza attı. 
 
EN FARKLI YENİLGİ BARCELONA'YA
 
Trabzonspor, Avrupa Kupaları'nda en farklı yenilgiyi ise  İspanya'nın Barcelona takımı karşısında aldı. Bordo-mavililer, Avrupa Kupa Galipleri Kupası 1. Turu rövanş maçında deplasmanda Barcelona'ya 7-2'lik sonuçla mağlup olmuştu. 
 
EN GOLCÜ HAMİ MANDIRALI
 
Trabzonspor'un Avrupa Kupaları'nda en fazla gol atan oyuncusu ise Hami Mandıralı oldu. Bordo-mavili takımın unutulmaz golcüsü Avrupa Kupaları'nda 23 gol kaydetti.
 
SAHASINDA DEVLERE KARŞI ZAFERLER
 
Trabzonspor, Avrupa sınavlarında güçlü takımlara karşı Hüseyin  Avni Aker Stadı'nda başarılı sonuçlar aldı. Bordo-mavililer, 1976-77 sezonunda İngiltere'nin Liverpool, 1983-1984 sezonunda İtalya'nın İnter, 1990-91 sezonunda İspanya'nın Barcelona ve 1994-1995 sezonunda Aston Villa gibi takımları sahasında 1-0'lık sonuçlarla yenmeyi başarmıştı. 
 
ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE HEYECAN DEVAM EDİYOR
 
 
UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne, yarın ve çarşamba günü yapılacak 16 maçla devam edilecek. A, B, C ve D grubunda mücadele eden 16 takım, gruplarındaki ikinci maçlarını yarın oynayacak. B grubunda yer alan ve ilk maçında Inter'i deplasmanda 1-0 yenmeyi başaran Trabzonspor, bu kez evinde Fransa liginin son şampiyonu Lille ile karşılaşacak.E, F, G ve H grubundaki maçlar ise çarşamba günü yapılacak.
 
Program şöyle:
A Grubu
--------
Bayern Münih - Manchester City
Napoli - Villarreal
         
B Grubu
--------
CSKA Moskova - İnter Milan
Trabzonspor - Lille
         
C Grubu
--------
Manchester United - Basel
Otelul Galati - Benfica
         
D Grubu
--------
Lyon - Dinamo Zagreb
Real Madrid -Ajax
         
E Grubu
--------
Valencia - Chelsea
Bayer Leverkusen - Genk
         
F Grubu
--------
Arsenal - Olympiakos
Marsilya - Borussia Dortmund
         
G Grubu
-------
Zenit - Porto
Shakhtar Donetsk - APOEL
         
H Grubu
--------
BATE Borisov - Barcelona
AC Milan - Viktoria Plzen