Bu sezon Şampiyonlar Ligi'inde çeyrek finalin ötesinde bir başarı hedefleyen F.Bahçe, Şampiyonlar Ligi 2. ön elemesinde Kadıköy'de 2-0 yendiği MTK Budapeşte ile bugün Macaristan'da rövanşa çıkıyor. Saat 21.45 Ferenc Szuza Stadı'nda oynayacak karşılaşmayı İngiliz hakem Mark Clattenburg yönetecek. F.Bahçe'de ilk maçta olduğu gibi takımdan gönderilmeleri gündemde olan Kezman ve Maldonado kadroda yer almıyor. Teknik direktör Aragones'in MTK ile yapılan ilk maçta sahaya sürdüğü 11'e görev vereceği Emre'nin ise oyuna sonradan dahil edeceği belirtildi.

Avrupa'da 144. sınav

Macaristan'ın MTK Budapeşte takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 144. maçına çıkacak. Sarı-lacivertli ekip, Avrupa arenasında bugüne dek yaptığı 143 maçta, 48 galibiyet, 22 beraberlik ve 73 yenilgi aldı. Rakip filelere toplam 172 gol atan sarı-lacivertliler, kalesinde ise 241 gole engel olamadı.


5 eşleşmeden 4'ünde elendi

Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunun rövanşında Macaristan'ın MTK Budapeşte takımıyla karşılaşacak F.Bahçe, rakibi karşısında turu geçmesi durumunda Macar ekipler karşısındaki şanssızlığını da yenmiş olacak. Bundan önce Avrupa kupalarında bugüne dek 5 kez Macar takımlarıyla eşleşen F.Bahçe, bu eşleşmelerden sadece birinde turu geçmeyi başardı.


Partizan Bakü önünde tur arıyor

F.Bahçe'nin 3. turdaki muhtemel rakiplerinden Sırbistan'ın Partizan takımı ile Azerbaycan temsilcisi İnter Bakü bugün saat 21.45'te karşı karşıya geliyor. Azerbaycan'daki ilk maç 1-1 sona ererken bugünkü mücadele sonunda tur atlayan takım sarı-lacivertli takımın 3. ön elemede rakibi olacak.

Siftah Macaristan'da

F.Bahçe'nin bu sezon gol yollarında çok şey beklediği Semih-Güiza ikilisi ilk resmi gollerini bugünkü MTK Budapeşte karşılaşmasında atmaya çalışacaklar. Sarı-lacivertli takımın Kadıköy'de 2-0 kazandığı maçta 5 gol pozisyonuna giren Güiza, bugünkü MTK maçında resmi maçlardaki ilk golünü atacağını söylerken Semih Şentürk de bu sezon 3 kulvarda iddialı olduklarını belirterek, “MTK maçıyla birlikte resmi maçlardaki gollerimi de atmaya başlayacağım” ifadelerini kullandı.