Yönetmen Orhan Oğuz 'un kendi yaşam hikayesinden uyarlanan 'Hayde Bre" isimli filmin galası Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde 29 Aralık Çarşamba günü saat 18.00 de gerçekleştirilecek.

Konak Belediyesi'nin katkısıyla düzenlenen galada sanatseverler ile buluşacak olan filmde, Balkan topraklarından zorunlu göçlerle ayrılanların hikayesi anlatılıyor. İstanbul'da yaşayan 3 çocuk annesi bir kadın ile Makedonya'da yaşayan üvey babasının hikayesini beyaz perdeye aktaran, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması filmlerinden olan "Hayde Bre" Konak Belediyesi'nin katkısıyla sanat severlerin beğenisine sunulacak.

Senarist ve Yönetmen Orhan Oğuz, üvey dedesinin hayatını anlattığı filmi çekmek için 20 yıldır çalıştığını söyledi. Son 10 yılı filmde üvey dedesi "Şaban Aga"yı canlandıran karakteri arayarak geçirdiğini anlatan Oğuz, "Filmi de o yüzden çekemiyordum" dedi. Filmde Şaban Aga karakterini Makedonyalı tiyatro oyuncusu Şevket Emrulla'nın canlandırdığına dikkati çeken Oğuz, Emrulla ile tanışır tanışmaz filmi çekmek üzere çalışmaya başladığını dile getirdi. Oğuz, filmin Emrulla'nın ilk filmi olduğunu ancak kendisinin 40 yıldır tiyatro yaptığını bildirdi. Filmde "Saadet" karakterini canlandıran Nilüfer Açıkalın da, Makedonyalıların kullandığı ağızla konuşabilmek için oyunculardan yardım aldığını anlattı. Açıkalın, 10 yıldır hazırlığı süren bu filmde yer aldığı için mutlu olduğunu dile getirdi.

Tüm sinemaseverlerin keyifle izleyeceği 'Hayde Bre' filmi 31 Aralık 2010 ' da Türkiye'de vizyona girecek. Kardeş Sanatlar film Prodüksiyon sahibi Yasemin Küçükçavdar Güler'ün yapımını üstlendiği filmin galasına oyunculardan Nilüfer Açıkalın, Ertan Saban,Luran Ahmeti,Perihan Tuna Eyüpi, Çağla Doğa Vardar,Mustafa Yaşar ve yönetmen Orhan Oğuz katılacak.