Havanın yağışlı ve son dönemde Ege kıyılarının lodoslu olması nedeniyle jandarma olabilesi bir faciayı da önlemiş oldu.

Söke"ye bağlı Doğanbey Köyü yakınlarında yapılan operasyonda tekneyle yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmak isteyen 10"u Filistin, 3"ü ise Burmalı olmak üzere toplam 13 kaçak göçmen ile kaçak göçmenleri yurt dışına kaçırmak isteyen organizatör EP, SK, SC, SK, AC isimli şahıslar yakalandı. Şahısların 13 kaçak göçmeni 35 LBU 59, 09 D 6922, 09 K 6033, 09 SM 790 plakalı araçlarla Doğanbey kıyılarına escort halinde getirdikleri öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, yapılan sorgularının ardından kaçak göçmenlerin yabancılar şubeye, organizatör 5 şahsın ise adli makamlara sevk edildikleri öğrenildi.

Söke Jandarma ekiplerinin Doğanbey Köyü yakınlarında yasa dışı yollarla umut yolculuğuna çıkmaya hazırlanan kaçak göçmenler arasında 10 yaşında kız çocuğu ve genç annesi de vardı. Kendi ülkelerinde bir çoğu ülkelerinin içinde bulunduğu savaş ve huzursuzluk veya ekonomik nedenlerle yurt dışına Avrupa ülkelerine kaçmak isteyen kaçak göçmenlerin birçoğunun çaresiz tarafları da adeta yürek burkuyor. Filistinli olduğu öğrenilen anne ve kız çocuğu umut yolculuğuna çıkanlardan oldu ancak Söke Jandarma beklide onları olabilesi bir deniz felaketinden kurtardı.

Son dönemde Söke"de kaçak göçmen operasyonları ve buna bağlı olarak yakalanan kaçak göçmenler ile organizatörlerin sayısı arttı. Söke İlçe Jandarma Komutanlığı gerek gelen ihbarları değerlendirerek, gerekse denetlemelerdeki titizliği ile Söke ve çevresinde insan kaçakçılığına göz açtırmıyor. Son iki haftada yapılan operasyonlarda Türkiye üzerinden yurt dışına yasa dışı yollarla çıkmak isteyenler ile insan kaçakçılığı işini meslek edinenlere aman verilmiyor. Söke"de yapılan çeşitli operasyonlarda son iki haftada Söke Jandarma ekipleri 64 mülteci, 10 civarında organizatör yakaladı./iha