Buharkent İlçesi'nde, 13 yıldır kapı kapı dolaşılarak hayırsever kişi ve kurumlardan topladığı milyonlarca lira para ile Adnan Menderes Üniversitesi Meslek Yüksekokulu için okul yaptıran 81 yaşındaki Mehmet Parmaksızoğlu okulun açılması için Milletvekili Mehmet Erdem’den yardım istedi. Buharkent Kamu Binaları Yaptırma ve Yaşatma Derneği eski Başkanı Mehmet Parmaksızoğlu, okulun açıldığını görmeden ölürse gözlerinin açık gideceğini söyledi.

Edinilen bilgiye göre, Buharkent'in gelişmesi için, ilçenin ileri gelenleri 1999 yılında Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ile görüşerek ilçeye üniversitenin bir bölüm açmasını istedi. İlçe halkının talebini kabul eden zamanın ADÜ yönetimi, "Önce binayı hazırlayın, daha sonra ilçede bölüm açalım" şeklinde cevap verdi. Bunun üzerine ilçede seferberlik ilan edilerek Mehmet Parmaksızoğlu başkanlığında kurulan Kamu Binaları Yaptırma ve Yaşatma Derneği, kapı kapı dolaşarak yapılacak olan üniversite binası için vatandaşlardan yardım toplamaya başladı. Toplanan paralarla 25 dönüm arsa üzerine 3 blok halinde 1100 metre kullanım alanlı okul inşaatının temeli atıldı. Yaklaşık 13 yıl süren çalışma sonunda, bina tamamlandı. Sadece iç donanımı ve tefrişatı kalan binayı okulun açılması halinde hemen tamamlayacaklarını ve para sorunları olmadığını belirten Buharkent Kamu Binaları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Parmaksızoğlu, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ile birlikte binada incelemelerde bulundu.
Parmaksızoğlu, "Bu binanın yapılıp hizmete girmesi için çalmadık kapı bırakmadık. İşin zorunu bitirdik. Fakat okulun açılması ile ilgili sıkıntımız var. Okulun açıldığını görmeden ölürsem gözlerim açık kalacak” diye konuştu. 

 

Aydınpost'u Twitter üzerinden takip etmek için tıklayın!