Sabaha karşı etkili olan yağış nedeniyle kent merkezindeki rögar kapaklarının tıkanması ile çok sayıda işyerini su bastı.

Aydın merkez ve ilçelerinde bu sabah saat 06.00 sıralarında başlayan sağanak yağışın şiddetini artırması sonucu, kent merkezinin değişik noktalarında küçük çaplı taşkın ve seller meydana geldi. Yaklaşık 1 saat süreyle etkili olan sağanak yağış sürecince Aydın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü"ne bağlı ekipler, olası sen baskınlarının önlenmesi için il merkezindeki cadde ve sokaklarda buluna rögar kapaklarını sürekli olarak kontrol etti.

İtfaiye ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucu yerleşim alanlarını tehdit edici boyutta her hangi bir sel baskınının yaşanması önlenirken; alınan tüm önlemlere rağmen Orta Mahalle ile Ilıcabaşı Mahallesi arasında kalan bölgede bulunan bazı rögar kapakları sel sularının getirdiği çöpler nedeniyle tıkandı. Rögar kapaklarının kapanması sonucu sokaklara taşan sular, Forum Aydın Alışveriş Merkezi"nde bulunan işyerini etkiledi. Zeminden yüksekliği çok az seviyede olan çok sayıda işyerlerine giren sel suları, işyerlerinde maddi hasara neden oldu.

Sabah erken saatlerinde işyerlerine gelen esnaflar, dükkanların içerisinin sel sularıyla dolu olduğunu görünce büyük bir şaşkınlık yaşadı. İşyerlerinde dolan suları kendi imkanlarıyla boşaltan esnaflar, selden zarar gören malzemeleri de tahliye etti.

Bu arada, Aydın ve ilçelerinde bu sabaha karşı etkili olan ve gün içerisinde de aralıklarla devam eden sağanak yağışın, yarın akşam saatlerine kadar aralıklarda devam edeceği belirtildi.