Eskişehir'de kendisini aldattığını öne sürdüğü eşini, evlerinin banyosunda balta ve bıçakla öldüren koca, ''Eşim kendimi asmam için ısrar etti ve ip aldı. 2 bira içtim, gerisini hatırlamıyorum” diyerek kendini savundu.

22 Aralık 2008 tarihinde meydana gelen olayda Ramazan Battal Ö. (43), oğlu Kemal Ö."yü (20) cep telefonunu satması için çarşıya, kızı Mediha'yı da (18) arkadaşına gönderdikten sonra banyoda bulunan eşi Şennur Ö."yü (41) bıçak ve baltayla yaraladı. Ağır yaralanan Şennur Ö. kaldırıldığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi"nde doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı. Olaydan sonra kaçan Ramazan Battal Ö., Eskişehir"in Çifteler ilçesinde bir yakının evnde polisler tarafından yakalandı ve çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Eşini öldüren Ramazan Battal Ö."nün yargılanmasına Eskişehir 2"nci Ağır Ceza Mahkemesi"nde başlandı. Ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle tutuklu olarak yagılanan Ramazan Battal Ö., eşinin kendisini aldattığını öne sürdü. Olay günü oğlunu cep telefonunu satması için çarşıya, kızını da arkadaşına gönderdiğini belirten Ramazan Battal Ö. şunları anlattı:

“Eşimle 25 yıllık evliliğimiz vardı. Ancak son bir buçuk yıldır eşimin beni aldattığından şüpheleniyordum. Hareketleri ve giyimleri beni şüphelendiriyordu. Eşimle tartışmalarımız oldu. Benden ayrılmak istediğini söyledi. Kendisini sevdiğimi ve biri askere diğeri evlenme çağına gelmiş çocuklarımız olduğunu belirterek boşanmak istemediğimi söyledim. Eşim beni bırakıp bir süre İstanbul"daki yakınlarının yanına gitti. Daha sonra yakınlarımızın sayesinde barıştık. Eşim değişik değişik elbiseler giyip, sürekli banyo yapıp evden çıkıyordu. Kendisinden şüphelendim ve takip ettim. Eski ev sahibimiz M. D."nin evine girerken gördüm.”

"KENDİMİ ASMAMI İSTEDİ"

Eşine, yanlış yaptığını ancak herşeyi unutacağını söylediğini kaydeden Ramazan Battal Ö., şöyle devam etti:

“Bana ihanet ettiğini ve bir daha benimle yapamayacağını, M. D. ile evleneceğini söyledi. Bana ya evi terketmemi ya da ölmemi istedi. Ben kalp hastasıyım. Herkese benim hasta olduğumu, kendimi asacağımı söylemiş. Kendimi asmam için pazardan ip almış. Kendimi asacağım inşaatı bile kendisi ile ayarladık. Olay günü oğluma cep telefonumu vererek satmasını söyledim. Kızım da arkadaşına gitmişti. O sırada eşimin telefonu çaldı. Arayanın M. D. olduğunu söyledi. Bana günlerimi kısaltmamı ve akşam kendimi asmamı söyledi. Kendimi asmamak için yalvardım. Duş alacağını söyleyerek banyoya girdi. Ben de 2 bira içtim, gerisini hatırlamıyorum. Mutfaktan bıçak ve balta alıp banyodaki eşimi öldürmüşüm. Olayları hatırlamıyorum.”

ÇOCUKLAR BABALARI SUÇLADI

Duruşmaya katılan çocuklar Kemal Ö. ile Mediha Ö. ise, annelerini öldüren babalarından şikayetçi olduklarını belirtti. Kemal Ö., “Babamın içkisi, kumarı ve gece alemi vardı. Doğru dürüst bir işi de yoktu. Annem çalışarak evi geçindiriyordu. Annem babamı aldatmış olsaydı bu sefalet içerisinde yaşıyor olmazdık” dedi.

Eve geldiğinde annesini banyoda kanlar içerisinde gördüğünü söyleyen Mediha Ö. ise, “Annemin ve benim kimliklerimizi, cep telefonlarımızı alarak evden gitmemizi, aksi halde bizi öldüreceğini söylüyordu. Biz sürekli devletten yardım alıyorduk. Hiçbir zaman baba şefkati görmedik. Babam yüzünden hiçbir hayalimi gerçekleştiremedim” diye konuştu.

Eskişehir 2"inci Ağır Ceza Mahkemesi, Ramazan Battal Ö."nün tutukluluk halinin devamına karar vererek şahitlerin dinlenmesi için duruşmayı erteledi.


HÜRRİYET