Aydın Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde son nefesini veren Nurhan Çadırcı Kuşadası Hanım Camii’nde kılınan namazın ardından Adalızade Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenaze mezarlığa götüren kalabalık “kadına uzanan eller kırılsın” şeklinde slogan attı.
 
Bilindiği gibi, kocasının ihanet iddiaları üzerine Nurhan Çadırcı, ilköğretim birinci sınıf öğrencisi kızı Günay’ı (7) da alarak annesinin evine gittiği iddia edilmişti. Bir temizlik firmasında sözleşmeli şoför olarak çalışan Cemal Çadırcı’nın defalarca eşi Nurhan ile barışmaya çalıştığı, ancak sürekli eşi tarafından reddedildiği için bunalıma girdiği öğrenilirken, eşi Nurhan Çadırcı’nın boşanmak için dava açtığı öne sürülmüştü.
İki aydır ayrı yaşadığı eşi Nurhan Çadırcı (24) ile tartışan ve bir sosyal paylaşım sitesindeki sayfasına “ölüm olur ayrılığın” yazan Cemal Çadırcı (25), barışma isteğini son kez reddeden eşi Nurhan Çadırcı’yı babasının evinin önünde ruhsatsız tabancasıyla üç el ateş ederek vurmuştu. Nurhan Çadırcı göğsüne aldığı üç mermi ile yere yığılırken, olay yerinden hızla uzaklaşan Cemal Çadırcı Kuşadası Emniyet Müdürlüğü’ne giderek teslim olmuş, ertesi gün çıkarıldığı mahkeme tarafından yargılanmak üzere cezaevine gönderilmişti. Ağır yaralanan Nurhan Çadırcı, Aydın Devlet Hastanesi’ne sevk edilmiş ve yapılan ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesine alınmıştı.
Dört gün boyunca yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veren Nurhan Çadırcı, sabaha karşı son nefesini verdi ve hayata gözlerini yumdu. Cenazesi ailesi tarafından alınarak Kuşadası’na getirilen Nurhan Çadırcı, Kuşadası Hanım Camiinde kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından kılınan cenaze namazının ardından, gözyaşları içerisinde Adalızade Mezarlığında toprağa verildi. Cenazeyi mezarlığa taşıyan kalabalığın zaman zaman “kadına uzanan eller kırılsın” şeklinde slogan atması dikkat çekti.