Sadece fünye patlayınca tabancasını çekmeye çalıştı ancak Türk"ün korumalarınca engellendi. Hafif yaralanan Akman"a yardımcı olan Serkan Onur Yılmaz da yakalandı. 3"üncü şüpheli aranıyor.

CEZAEVLERİNDE 9 yıl önce gerçekleştirilen ve 32 kişinin ölümüyle sonuçlanan Hayata Dönüş Operasyonu sırasında Adalet Bakanı olan Hikmet Sami Türk"e yönelik bombalı suikast girişimi can kaybı olmadan atlatıldı. Hayata Dönüş Operasyonu davasının zamanaşımına uğramasından bir gün sonra üniversiteye gelen Türk"ü öldürmek için üzerindeki bombayı patlatmak için fünyeyi ateşleyen DHKP-C"li 25 yaşındaki Didem Akman başarılı olamadı. Amatörce yapılan ve yanlış bağlanan düzenek nedeniyle sadece fünyenin patlaması nedeniyle yaralanan Akman ile kendisine yardımcı olan 26 yaşındaki Serkan Onur Yılmaz yakalandı.

4 kilo patlayıcı

Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi"nde Anayasa Hukuku dersi veren Türk, dün sabah saat 10.00 sıralarında fakülte binasına 4 koruması ile geldi. Türk, B-113 numaralı sınıfa giderken, binanın ilk katına girdiği sırada, sahte kimlik gösterip kütüphaneye gideceğini söyleyerek üniversiteye giren Didem Akman, üzerindeki 4 kilo TNT, sodyum ve kükürtten oluşan bombayı patlatmak için 8 fünyeyi ateşledi.

Amatör düzenek

Düzenek çok amatörce yapıldığından ve yanlış bağlandığından bomba patlamadı, ancak günyeler patladı. Patlamanın etkisiyle koridorda bulunan öğrenciler arasında büyük panik yaşandı. Akman son bir çabayla belindeki 7.65 mm çapında tabancayı çıkarmak isterken, Türk"ün 2 koruması eline vurarak tabancayı aldılar.

Hafif yaralandı

Fünyelerin ateşlenmesi nedeniyle vücudunda yaralar oluşan terörist, ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi"ne kaldırıldı. Doktorlar, Akman"ın hayati tehlikesinin olmadığını ve kısa sürede taburcu edileceğini açıkladılar. Saldırıyı yara almadan atlatan Türk ise kapıda bekleyen diğer korumaları tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı.

3 kişi gelmişler

Güvenlik kameralarının incelenmesinin ardından Akman"ın üniversiteye yanında 2 kişiyle girdiği belirlendi. Bu kişilerden Serkan Onur Yılmaz, olay yerinden yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta Ankara dışına çıkmak üzere geldiği otobüs firmasına ait terminalde yakalandı. 3"üncü şüpheli ise aranıyor.

150 öğrenci vardı

Bilkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşat Aydoğan, büyük bir felaketin eşiğinden dönüldüğünü belirterek, "İçeride yaklaşık 150 öğrencimiz vardı. Terörist bombayı patlatsaydı büyük bir facia yaşanabilirdi" dedi. Rektörlük, bombalı saldırı girişimini kınadı.

Ambulansı Türk çağırttı

FÜNYELERİN ateşlenmesi nedeniyle vücudunda yaralar oluşan ancak hayati tehlikesi bulunmayan Didem Akman, Hikmet Sami Türk"ün çağırttığı bir ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi"ne kaldırıldı. Sağlık görevlileri, derhal müdahale ederek herhangi bir hayati tehlikeye karşı Akman"a sürekli oksijen verdiler.

Hürriyet