Edinilen bilgiye göre, 10 gün önce babası Barış Işın'ı n kullandığı otomobilin Konya-Adana karayolunda devrilmesi sonucu araçtan fırlayarak ağır yaralanan küçük Elif Fatma, Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. 
 
Küçük kızın beyin ölümü gerçekleşince doktorlar, organlarının bağışlanması konusunda anne babasıyla görüştü. Işın çifti, başka çocukların yaşaması için hiç düşünmeden kızlarının organlarını ba ğışlamaya karar verdi.
 
Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu, küçük kızın iki böbreği, pankreası ve karaciğerinin gerçekleştirilen operasyonla başarıyla alındığını söyledi. 
Böbreklerden biriyle pankreas ve karaciğerin Antalya'daki hastalara, diğer böbreğin ise Konya'daki bir hastaya nakledileceği bildirildi. 
 
 
 
-"BAŞKA ÇOCUKLARIN KURTULACAĞINI BİLMEK TESELLİ VERİYOR"- 
 
Baba Barış Işın, askeri personel olarak Şanlıurfa'da çalışt ığını, tayininin Balıkesir'e çıkması üzerine, görev yaptığı yerden ilişiğini keserek, eşi ve iki çocuğuyla yola çıktıklarını söyledi. 
 
Ancak Konya'ya yaklaştıklarında aracın direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bir kazaya karıştığını belirten Işın, kazada kendisi, eşi ve oğlunun hafif, kızları Elif Fatma'nın ise ağır yaralandığını anlattı. 
 
Kazadan sonra kızının hiç konuşmadığını ve bilincinin sürekli kapalı olduğunu ifade eden Işın, "Kendimizi her şeye hazırlamıştık. Hemşire olan e şimle kızımın beyin ölümü gerçekleşirse başka çocukların yaşaması için organlarını bağışlamaya karar verdik. Kalbimizden geçeni telefonda doktorlara söylemeye hazırlanırken onlar bizi hastaneye davet etti" dedi. 
 
Kızlarının organlarını bağışlayarak duyarlı her insan gibi davrandığını vurgulayan Işın, en azından başka çocuk ya da hastaların kurtulacağını bilmenin kendilerini teselli ettiğini dile getirdi. (netgazete)