Dört kişinin içinde korunabildiği kapsülde 40 gün boyunca yaşamak mümkün.

Ubiyko kapsülün seri üretimini gerçekleştirerek vatandaşlara satmayı amaçlıyor. Mucit Ubiyko bilim kurgu filmi 2012'yi seyrettikten sonra etkilendiğini ve böyle bir kapsül icat etme gereksinimi duyduğunu ifade etti. Ubiyko, "Bu sadece hayal ürünü değil. Bu fizik, kimya ve matematiktir. Yıllarca insanlar 2012 filmindeki gibi felaketlerin olacağını anlatan filmler çekiyor. Benim icadım ise bu korkunç felaketlerden nasıl korunabileceğimizin bir cevabıdır." diye konuştu.

Ubiyko'nun bahsettiği 'doğal afetler' kaybolan Maya Medeniyeti tarafından 2012 yılında meydana geleceği ve dünyanın sonunun başlangıcını tetikleyeceği şeklindeki öngörüye dayanıyor. 'Bu durumda ne yapabilirim?' sorusuna soran Ubiyko, "Kendimi kurtarmak için icat ettiğim kapsülde saklanırım" cevabını veriyor.

Kapsüle '2012' adını veren Ubiyko, maketini basın mensuplarına tanıttı. 4 kişinin rahatça sığabileceği kapsülün yapımı 92 bin dolara mal olacağını belirten Ubiyko, icadın dışarıdan hiç bir müdahalenin zararı mümkün olmadığını kaydediyor. Ubiyko, "Kapsülün içinde bulunan vatandaşlar 40 gün boyunca terör saldırısı ve büyük doğal afetlerden korunabilir." diyor.

Kapsül zırhının kurşun geçirmez olduğunu anlatan Ubiyko, dışarıdan müdahalelerle zırhın patlatılamayacağını ve yanmayacağını belirtiyor.

Benzer modelin ADB'de icat edildiğini belirten Rus mucit, ancak kendi modelinin çok daha geliştirilmiş olduğunu iddiaediyor. Ubiyko, "Bu kapsül derin sudan su yüzüne çıkabiliyor,ve lavlar üzerinde de etkilenmeden yüzebiliyor." diye anlatıyor.

Ubiyko, Maya tahminlerine ve küresel ısınmaya şüpheci yaklaşanlar olsa bile geleceğin korkusuyla yaşayan insanlar için yine de bu icadın çok cazip olabileceğini ümit ediyor./sabah