Yıllardır birbirlerini kollayan ve ezeli düşman olan Pakistan ile Hindistan'ın orduları arasında şimdi de hayat kadını krizi çıktı. Kriz o kadar büyük ki işin içine içişleri bakanları ve iki ülkenin gizli servisleri de girdi..

BİR HABER İLİŞKİLERİ ALT ÜST ETTİ

Her şey, Pakistan'ın en çok satan gazetesi Pakistan Daily Mail'in geçen ay, "Jammu ve Keşmir'de Pakistan sınırında konuşlu Hintli sınır askerleri yalnızlıktan depresyona girdi. Hindistan ordusu da bu askerlerin moralini yükseltmek için sınıra kadın asker kılığında 178 hayat kadını gönderdi" diye haber yapmasıyla başladı..

PSİKOLOJİK SAVAŞ İDDİASI

Bunun üzerine çileden çıkan Hindistan, Pakistan'ı kınayan bir nota verdi. Ayrıca Hint İçişleri Bakanı Chidambaram, "Bu haberler tamamen Pakistan gizli servisinin icadıdır. Böylece yeni kurduğumuz Kadın Sınır Birliği'nin uluslararası camiada imajını bozmaya ve askerlerimizin de moralini çökertmeye yöneliktir. bu tam bir psikolojik savaştır" dedi.

Pakistan Daily Mail haberinde şöyle dedi: "Keşmir ve Jammu'daki Hint askerleri yalnızlıktan depresyona girdi. Birlikteki askerler arasında arkadaşlarını vuranlar veya intihar edenlerin sayısı arttı. Bunun üzerine Hint ordusu bir araştırma başlattı. Bu araştırmada onlarca psikolog ve analist ile görüşüldü. En sonunda askerlerin akut depresyona girdiği belirlendi. Bunu üzerine bir Hint delegasyonu Rusya'ya giderek, Rus ordusuna, kendi askerlerinin Afganistan'da nasıl uzun süre gayet sağlıklı kaldığını sordu. Rusya'dan hayat kadını cevabını aldılar. Ülkeye dönen delegasyon, bu konuyu Genelkurmay'a iletti. Ve ülkenin dört bir yanından 178 kadar hayat kadını bulundu. Bu kadınlara temel askerlik eğitimi verildi. Böylece dünyaya bunların aslında asker olduğunu göstereceklerdi"

Yeni kurulan Kadın Sınır Birliği, geçen aydan itibaren Keşmir'de göreve başladı. Bu birliğin komutanı Jagir Singh, "Bu kızlar fakir bölgelerden gelen 19-25 yaş arasındaki kızlar. bu haberler onları moralini bozuyor" dedi./vatan