Kolombiya Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre her gün 70'den fazla karar bizi çıkmaza sürüklüyor.

İşte hayatımız boyunca pişmanlık duyacağımız 5 karar:

1.Keşke başka insanların düşüncesine göre karar vermeseydim

Başkalarının düşüncelerine göre karar vermeyi engellemenin en iyi yolu, diğer kişilerin fikirlerinin sadece bir fikir olduğunu anlamaktır. Unutmayın öz saygı, kişinin kendisinden gelir.

2.Keşke bu kadar çok çalışmasaydım

Çok çalışmak, dünyayı etkilemek, büyümek, başarılı hissetmek bazen de mutluluğu bulmanın muhteşem bir yoludur fakat size yakın kişilerin harcamalarını karşılamak için çalıştığınızda bu büyük bir probleme dönüşür. Sevdiğiniz şeyi yapmakla sevdiğiniz kişilerle birlikte olmak arasında bir denge kurmak temel anahtardır.

3. Keşke duygularımı ifade etseydim

Duyguların korkunç olduğu ve onların kontrol edilmesi gerektiğine inanarak büyüyoruz. Duygularınızı saklamak yere masaya koymayı tercih edin. Başta size acı verecek olsa bile sonunda dürüstlük ve şeffaflık getirecektir.

4. Keşke arkadaşlarımla iletişimde kalsaydım

İşlerin günlük rutinine alıştığımızda bazı insanların bizim için ne kadar önemli olduğunu unuturuz. Arkadaşlarla zaman geçirmek stresimizi azaltır, yakın arkadaşlar enerji, yeni perspektifler ve ait olma duygusunu kazandırırlar.

5. Keşke mutlu olmama izin verseydim

Hayatınızın sonuna yaklaştığımızda iyi anılardan çok kötü anıları hatırlamaya meyilli oluruz. Çoğu kişi ise maalesef bunun farkına çok geç varır. Acıyla karşılaşmak kaçınılmaz bir durum olsa da, acıya cevap verme şeklimiz bizim elimizdedir.

Zor zamanlarda mutlu olmayı bilirsek sonrası için daha az pişman oluruz.