Dört şeritli yolun son şeridini bitirip kaldırıma çıkabilseydi, daha binlerce umut dolu adımlar atacaktı. Oyuncu Berke Hürcan"a ait olan otomobil bir yıl önce bugün onu hayattan kopardı.

GÖNÜL verdiği mavi denizleri, ailesini ve arkadaşlarını Buse Sayraç"tan (25) mahrum bırakan kaza, bir yıl önce 22 Şubat 2009 gecesi meydana geldi. Fransa"da Ecole Supérieure des Beaux-Arts de Toulouse"da grafik eğitimi alan Buse Sayraç, kaza gecesi bir arkadaşının doğum günü yemeğine katıldı. Yemek dönüşü bindiği taksiden İstanbul Harbiye"deki Cemil Topuzlu Caddesi"nde indi. Karşıya geçmeye çalışan Buse"ye, kaldırıma çıkmasına bir adım kala Boygar Öğün"ün kullandığı otomobil çarptı. Buse olay yerinde öldü. Sürücü Öğün, otomobilin manken-oyuncu Berke Hürcan"a ait olduğunu, kazadan önce Berke"yi evine bıraktığını söyledi. Kazanın, Buse"nin aniden önüne çıkması sonucu meydana geldiğini söyleyen Öğün hakkında Kadıköy 2"nci Asliye Ceza Mahkemesi"nde 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Direksiyonda kim vardı

Polislerin hazırladıkları kaza raporunda Buse asli kusurlu bulundu. Buse Sayraç"ın yaya geçidini kullanmadığı belirtilen rapora Sayraç ailesinin avukatı Yavuz Aksekili itiraz etti. Mahkeme kaza yerinde keşif yaptı. Bilirkişinin hazırladığı raporda, Buse"nin geçtiği yerin ışıklı yaya geçitlerine en az yüz metre uzakta bulunduğu, karayolları trafik kanununda yayanın yüz metreden daha uzak yaya geçitlerini kullanma zorunluluğunun bulunmadığı anlatıldı. Bilirkişi bu raporla, kazadaki kusur oranlarının eşit olduğunu belirtti. Mahkeme, direksiyonda Berke Hürcan"ın bulunduğu iddialarını da araştırdı. Kaza ile ilgili görüntü olmadığı için bir sonuç alınamadı. Buse"nin annesi Bilgün Argın Doğan"ın iddiasına göre; Boygar Öğün, özür dileyerek, "Polislere ifademde 60 km hızla gittiğini söyle" dedi.

Ona çarpan yavaş değildi

BUSE Sayraç, 9 Aralık 2008"de yani kazadan iki ay önce üzerinde “Dikkat! Yavaş sizi bekleyenler var” yazılı bir tabelayı sosyal paylaşım sitesi facebook"taki profilinde yayınladı. Hız yapan bir sürücünün sonu olacağını bilmeden fotoğrafı paylaşan Buse, bu uyarıların ne kadar önemli olduğunu kendi hayatındaki acı bir tesadüfle gösterdi.

Hürriyet