Zonguldak'ta kaldırımdaki çalışma nedeniyle yol kenarından yürüyen yaşlı karı koca talihsiz bir olayın kurbanı oldu.


İkiside 79 yaşında olan çift yolda yürürken Yakup Öztürk"e kamyon çarptı. Çarpmanın etlkisiyle ağır yaralanan yaşlı adamın üzerine kapanan eşinin feryatları ise yürek burktu.


Eşinin kanlar içindeki başını bacağının üzerine koyan Hava Öztürk"ün ellerini açarak ağıtlar yaktı.

Kısa süre içinde olay yerine gelen 112 Acil Servis ekibi, Hava Öztürk"ü eşinin üzerinden kaldırmakta güçlük çekti. Hava Öztürk, vatandaşların da yardımıyla yerden kaldırılırken, Yakup Öztürk sedyeye alınarak ambulansa konuldu. Ancak arıza yapan ambulans çalışmayınca, olay yerine bir başka ambulansın gelmesi istendi. Yakup Öztürk, 5 dakika sonra gelen ikinci ambulansa konularak Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi"ne kaldırıldı.

Bu arada, arızalı ambulansın önünde oturduğu için olay yerinde kalan Hava Öztürk, ısrarla eşinin yanına gitmek istediğini söyleyince araçtan indirildi. Araçtan inerken düşen Hava Öztürk, bu sırada arızanın giderilmesi üzerine yeniden ambulansa bindirilerek eşinin bulunduğu hastaneye götürüldü.

Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Yakup Öztürk"ün cesedi hastanenin morguna kaldırılırken, Hava Öztürk hastane önünde ağıtlar yakmaya devam etti.


Kamyon sürücüsü Özdemir Kara gözaltına alındı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.