Gün ortasında iş yoğunluğunda faydalanarak motosikleti çalan hırsız güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.
Edinilen bilgiye göre, Aydın Anadolu Teknik Lisesi Elektrik Elektronik Bölümü son sınıf öğrencisi olan Mehmet Ali Algün, zorunlu yaz stajı bittikten sonra okul harçlığını çıkarmak ve mesleğini geliştirmek için Aydın merkez Güzelhisar Mahallesi Kıbrıs Caddesi üzerinde bulunan bir klima bayisinde teknik servis görevlisi olarak çalışmaya başladı. Algün, geçen yaz tatilinde çalışıp biriktirdiği harçlılarının yeni bir motosiklet almasına yetmemesi üzerine neredeyse hurda denebilecek bir motosiklet almıştı. Motorun kötü durumda olması ve ehliyetinin bulunmaması nedeniyle geçen sürede motosikletine binemeyen Algün, bu yıl kazandığı ilk ücretleriyle hem ehliyetini aldı hem de motorunu kendi elerliyle yürür hale getirdi. Son 1 aydır işyerine motosikletiyle gelip gitmeye başlayan ve okuluna da motosikletiyle gitmeyi hayal eden Algün’ün hayallerini kimliği belirlenemeyen bir hırsız yıktı.
Sabah işyerine giden Algün, motosikletini işyerini önüne park etti. Algün’ün içeride çalıştığı sırada işyerini önüne gelen hırsız, bir süre etrafı gözetledikten ve defalarca iş yeri önünden gelip geçtikten sonra motosikleti eliyle sürüp götürdü. Hırsızın işyerine gelişi, defalarca dolanıp içeriyi gözetlemesi ve motosikleti alıp götürmesi işyerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Motosikletin çalındığının anlaşılması üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Lise öğrencisinin hayallerini yıkan hırsızın kimliğinin belirlenmesi ve yakalanması için çalışma başlatıldı.
Büyük hayallerle satın aldığı motosikletinin çalınmasından duyduğu üzüntüyü dile getiren Algün, “Ben yaz boyunca hiç tatil yapmadım. Çalışıp hem ehliyet aldım hem de motosikletimi tamir ettim. Motosiklet binmeyi çok sevdiğim için hem işe hem de okula motosikletle gitmeyi hayal ediyordum. . Şimdi gene yürüyerek okula gidip gelmek zorunda kalacağım. Ben motosikletimi çalan hırsızın kısa sürede yakalanacağına inanıyorum” dedi.

20110920ay464541_04.jpg