Büyükarslan, İtalyan Alberto Micalzzi ile de, şirketinin yaşadığı mali sıkıntı aşamasında temasa geçti. Büyükarslan, başlangıçta görüşmeleri Micalzzi ile yürütse de bir süre sonra İtalyan şirketin çalışanı Merve Paksoy ile yürüttü. Büyükarslan, Paksoy'a toplam 500 milyon Euro'luk kredi çıkaracağını, anılan krediyi ortak kullanacaklarını söyledi.

PARALAR NİŞANLISININ HESABINA

Büyükarslan, anılan kredinin çıkarılması için bir takım masrafların olduğunu söyledi. Paksoy, Büyükarslan'a toplam 490 bin Euro'yu elden verdi. Para ödemelerinin bir kısmına Büyükarslan'ın eski nişlanlısı Hande Y. de tanık oldu. Büyükarslan, adına gelen paraların önemli bir kısmının yatırıldığı banka hesabı Y.'ye aitti.

BELGE SAHTE ÇIKTI

Paksoy, yaptığı ödemelere karşın kredinin akıbetini sık sık Büyükarslan'a sordu. Büyükarslan, her seferinde farklı bir bilgi verdi. Büyükarslan bir süre sonra kredinin çıktığı bilgisini Paksoy'a bildirdi. Bu aşamada çıkan belgeyi de Paksoy'a ilettti. Ancak Paksoy yaptığı araştırma sonrası anılan belgenin sahte olduğu tespit etti.

BAŞKA MAĞDURLARA DA ULAŞTI

Dolandırıldıklarını anlayan Paksoy bu aşamadan sonra verdiği paranın iadesini isterken bir yandan da Büyükarslan ile araştırmalarını yoğunlaştırdı. Büyükarslan'ın, benzer şekilde çok sayıda firmaya kredi bulma vaadinde bulunduğunu öğrenen Paksoy, verdiği parayı alamayınca Büyükarslan hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

BORCUM YOK ALACAKLIYIM

Büyükarslan hakkında dolandırıcılık suçlaması ile dava açıldı. İstanbul 12. Asliye Ceza Mahkemesinde açılan dava, Büyükarslan, hakkındaki suçlamayı kabul etmedi. Büyükarslan, Paksoy'dan para almadığını, aksine kendisinin İtalyan Micalzzi'den alacaklı olduğunu öne sürdü.

HAPİS CEZASI ÇIKTI

Mahkeme, 7 yıl süren yargılama sonrası Büyükarslan'a dolandırıcılık suçundan 1 yıl 8 ay hapis 50 gün de adli para cezası verdi. Mahkeme, söz konusu cezayı erteledi.



SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Content Video - Son 24 saatte ne oldu? (22.03.2019)