Sultanhisar ilçesinde yıllardır Fosseptik çukurları ve atıkları kurutma kanalına atılması konusunda gündemde olan kanalizasyon ihalesi geçen ay yapıldı.
İhaleyi Alan Aksu Firması ile Perşembe günü Sultanhisar Belediyesi"nde imzalar atıldı. Yapımcı firma çalışmalara ay sonunda başlayacağını 10 aylık bir sürede tamamlanacağını belirtti. 2 milyon YTL mal olacak olan alt yapı çalışmaları ilçenin bu güne kadar hayal olarak gördüğü bir çalışmaydı. Çevre İlçeler arasında ilk sıralarda yer alan Sultanhisar Belediyesi, ilçenin tamamını kapsayan 30 kilometrelik yol ve caddenin atık suları için startı vermiş oldu.
İmza töreninde bir açıklama yapan Sultanhisar Belediye Başkanı Fazıl Törün, “Sultanhisar için bu güne kadar ne söz verdimse yaptım. Hatta fazlasıyla yatırım yapıldı. Dar bütçemize karşın seçim beyanımda kanalizasyona başlaya cam dedim bunun bitmesi de inşallah bize nasip olacak. Bu çok büyük bir yatırım ve proje idi. Bunun da çalışmaları tamamlandı. İnşallah ay sonun da kazmayı vurarak başlıyoruz. Sultanhisar için son 10 yılda yapılanlar ortada. Daha geri yıllara gitmek istemiyorum. Halk görüyor ve biliyor. Benim vicdanım rahat bu güne kadar da boğazımdan haram lokma girmedi. Ne yapıyorsam ilçemiz için yapıyorum. Hiçbir zaman her çakılan çivide reklam yapmadım” dedi.