Eskişehir'de, sosyal medya üzerinden yaptığı duyuru ve dağıttığı broşüre rağmen şehitler için düzenlemek istediği yürüyüşe sadece 5 kişinin katılım göstermesi, organizasyonu düzenleyen genci üzdü.

İstanbul'da meydana gelen patlama sonrası tüm yurtta olduğu gibi teröre tepki vermek amacıyla Eskişehir'de de yürüyüş düzenlendi. Bu konuda duyarlılık gösteren gencin sosyal medya üzerinden paylaşım yapılmasına ve bir gün öncesinden broşür dağıtılmasına rağmen yürüyüşe sadece 5 kişi katıldı. Yediler parkında başlayan ve Hamamyolu'na kadar süren yürüyüş sırasında megafonla çeşitli sloganlar atan 5 kişilik grup, İstiklal Marşı okuduktan sonra basın açıklaması düzenlendi. Grup adına basın açıklaması yapan Ercan Mercan, ülkenin bağımsızlığına, bütünlüğüne ve cumhuriyetin önemine vurgu yaparak, insanları aydınlatma yolunda cefakar ve fedakarca görev yaparken şehit edilen polisleri minnet ve şükranla andıklarını ifade etti.

Polislerin de güvenlik önlemi aldığı yürüyüşün ardından yaptığı basın açıklamasında Eskişehir halkına sitemde bulunan Mercan, "Hamamyolu'nda bugün şehitlerimiz için yürüyüş vardı. Dün anons yaptık ve broşür dağıttık. Şuan gördüğünüz gibi 5 kişi toplandık. Böyle bir şey beklemezdim Eskişehir halkından. Yediler parkında toplanılacaktı, 5 kişi toplandı" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından toplanan grup olaysız bir şekilde dağıldı.