Ama farklı bir noktaya gelindiği için, herkes bir korku telaş içinde olduğu için 15-20 bin kişi geldi. Ama gelen de ölümü göze alarak geldi"

Demokratik açılımla ilgili gelinen son durumu değerlendirmek üzere siyasetçi, sivil toplum temsilcisi, gazeteci ve akademisyenler Taraf Gazetesi'nin ev sahipliğinde biraraya geldi. Kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk, Doğu Ergil, Etyen Mahçupyan, Murat Belge, Mehmet Altan, Altan Tan, Bayram Bozyel, Ali Bulaç, Ümit Fırat, Orhan Miroğlu, Ayşe Kadıoğlu, Şahin Alpay, Ayhan Aktar ve İrfan Dündar'ın katıldığı toplantıda; Ahmet Türk'ün konuşması bölge halkının Tokat ve çeşitli illerdeki eylemlerden DTP'yi sorumlu tuttuğunu ve tepkisini de partiye sırt çevirerek gösterdiğini ortaya koyuyor. Habertürk'ün haberine göre, kendilerini 200-300 bin kişilik bir kalabalığın karşılamasını bekleyen DTP'liler yalnızca 15-20 bin kişinin gelmesiyle şoke olmuşlar. Türk Reşadiye olayı olduğunda da bir çok Kürt'ün kendisini arayıp "Bu nedir ya" diyerek tepki gösterdiklerini açıkladı.

Türk yaşadıkları hayal kırıklığını şöyle anlattı:

"Çok açık konuşuyorum. Reşadiye olayı olduğu zaman, DTP'li, Kürt olarak bilenen şahsiyetlerin çoğu telefon açtı. Bu nedir ya dedi. Tepki koydular. Yavaş yavaş demokratik zemindeki açılımları herkes ciddiye alıyor. Diyarbakır'a gittik eğer o küçük eylemler olmasaydı 200 bin insan bizi karşılayacaktı. Ama farklı bir noktaya gelindiği için, herkes bir korku telaş içinde olduğu için 15-20 bin kişi geldi. Ama gelen de ölümü göze alarak geldi"/yeni şafak