Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Aydın merkez ve birçok ilçesinde yaşayan vatandaşlar, yaz tatillerini geçirmek için Kuşadası ve Didim ilçelerindeki tatil beldelerindeki turizm işletmelerine veya kendilerine ait yazlıklarına gidiyor. Tatilcilerin kent merkezlerini boşaltmasıyla adeta hayalet şehirlere dönen şehirler, imkanları ve vakitleri olmadığı için tatile çıkamayan ailelere kalıyor. Bunaltıcı sıcakları evlerinde geçiren vatandaşlar klima veya soğutucularla serinlemeye çalışırken; maddi imkanı bulunan bazı aile fertleri ve çocuklarda kent merkezlerinde bulunan yüzme havuzlarına giderek, deniz özlemini gideriyor.
Aydın"ın kenar mahallerinde yaşayan ve yurt genelindeki milyonlarca kişi gibi maddi imkanları olmadığı için ne denize nede yüzme havuzlarına gidebilen minikler, bu eksikliklerini giderebilmek için bir birinden tehlikeli yolları tercih ediyor. Bazen yerleşim alanından geçen sulama kanalları bazen de parklarda bulunan süs havuzlarını tercih eden minikler, her gün onlarca boğulma vakası ve çeşitli kazaların meydana geldiği ülkemizde kendilerini bekleyen tehlikelerden habersiz bir şekilde serinlemek uğruna hayatlarını tehlikeye atıyor.
Aydın Belediyesi tarafından mahallere yapılan ve elektrik akımıyla çalışan süs havuzlarına giren minikler, tehlikeye rağmen oyunlar oynayarak serinlemenin keyfini çıkarıyor. Süs havuzunun hemen yanı başında duran ve üzerinde "Ölüm Tehlikesi" silmeyen kuru kafa resmi bulunan trafoya aldırmayan minikler tehlikeli eğlencelerini sürdürürken, aileler ise meydana gelecek üzücü olayların önlenmesi için yetkililerin kanallar ve su havuzlarının etrafında gerekli önlemleri almasını istiyor.