Efeler Mahallesi"nde bulunan Efeler Yüzme Havuzu bünyesinde oluşturulan Engelli Rehabilitasyon ve Hidroterapi Havuzu"nın açılış törenine Vali Yardımcısı M. Mesut Kırcalı, İl Genel Meclisi Başkanı Akan Evren, Aydın Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Cahit Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, Vali Hüseyin Avni Coş"un eşi Aylin Coş, Benim İçin Ateş Yakarmısın (BİAY) Derneği Başkanı Aylin Kotil, Galatasaray Kulübü Tekerlekli Basketbol Takımı oyuncusu Ferit Gümüş, Chp İl Başkanı Tunç Aytur, Belediye Meclis üyeleri, Muhtarlar, Engelli derneklerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılış törenin ilk konuşmasını yapan Galatasaray Kulübü Tekerlekli Basketbol Takımı oyuncusu Ferit Gümüş, “Böyle anlamlı bir günde burada olmaktan çok mutluyum. Maalesef ülkemizde biz engelliler için çok az şey yapılıyor. Çok değerli bir başkanımızın olduğunu söylemek istiyorum. Bu açılış ilk olmayacak, devamı gelecek diye düşünüyorum. Böyle bir başkan her şehre tavsiye ediyorum” dedi.
Aydın"a gelirken kadınlar için çalışmalar yapmak istediklerini, bayan başkan olması nedeniyle Aydın"ı tercih ettiklerini dile getiren BİAY Derneği Başkanı Aylin Kotil de, “Belediye Başkanımız Özlem Hanım Aydında engelli vatandaşlarımızın çok olduğunu ve bugüne kadar engelli vatandaşlarımız için hiç çalışma yapılmadığını söyledi. Kendilerinin önceliklerinin Engelliler için bir proje geliştirmek olduğunu söyleyince bizde çalışmalarımızı bu yönde değerlendirmeye karar verdik. Bugün birkaç aylık çalışmamızın ürününü alıyoruz. Öncelikle engelli aracımızın bize kazandırılmasındaki gayretleri nedeniyle İstanbul Engelliler Derneğinin Başkanı Şükrü Boyraz"a teşekkür etmek istiyorum. Bu kadar duyarlı ve hassas davranan bir başkanınız olduğu için çok şanslısınız. Bizde kendilerine bu imkanı bize sundukları için teşekkür ediyoruz. Çünkü biz bir şeyler yapmak istiyoruz ancak bize yol gösteren birisi olmadığında her şey havada kalıyor. Başkanımız bize kucak açtı. Burada olmaktan çok mutluyum” diye konuştu.
Aydın"ın bir rehabilitasyon havuzuna kavuşmasından duyduğu mutluluğu ve heyecanını gizleyemediğini söyleyen Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise, “3 ay önce Aydın"a ziyarete gelen Aylin hanım “Biz Aydın için ne yapabiliriz ?” dediklerinde çok mutlu olduk ve bu günlere geldik. Bu ilk projemiz olmayacak, bundan sonrada BİAY derneğiyle projelerimiz devam edecek. Bugün bu mutluluğu BİAY derneğimize borçluyuz. Bundan sonrada BİAY derneğinin projelerinin destekçisi olacağız. Çünkü sosyal projelerin önemli olduğunu düşünen ve STK"larla sürekli işbirliği içerisinde olan bir Belediyeyiz. Bu konuda Sayın Valimiz Hüseyin Bey"in eşi Aylin Hanımda her zaman yanımızdaydı. Daha büyük projelerde de beraber çalışacağımızdan eminiz. Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Aydın"a kısa süre önce geldiğini söyleyen Vali Hüseyin Avni Coş"un eşi Aylin Coş, “Aydın"da ilk katıldığım organizasyon olmasına rağmen sosyal bir projeyle Aydın"lılarla tanışmaktan çok mutluyum. Bu tür projelerin her zaman destekçisi olacağım” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Vali Yardımcısı M. Mesut Kırcalı, Biay Derneği Başkanı Aylin Kotil ve Galatasaray Kulübü Tekerlekli Basketbol Takımı oyuncusu Ferit Gümüş açılış kurdelesini birlikte kestiler. Pamukkale yüzme kurslarının düzenlediği havuz yarışları sonunda dereceye giren küçük yüzücülere ödülleri Başkan Özlem Çerçioğlu ve BİAY Derneği Başkanı Aylin Kotil tarafından verildi.
Açılışı yapılan Rehabilitasyon Havuzuna engelli çocuklarımızın özel bir lift yardımıyla girmesi sağlanıyor. Tedavi amaçlı özel katkı maddeleri içeren ve gün boyu 33 derece sıcaklıkta tutulan havuzdan her gün 8-10 engelli çocuğumuz faydalanabilecek. Konusunda uzman eğitimci gözetiminde 45 dakikalık seanslarla tek tek havuza alınacak engelli çocuklarımızın ulaşımı da yine aynı gün hizmete giren engelli aracıyla sağlanacak.