Etrafa yayılan gaz sebebiyle mahalle büyük bir facianın eşiğinden döndü.
Çorlu'da bir süre önce boşaltılan 7 katlı Dört-D Millet Hastanesi'nin bahçesinde bulunan 50 kuruşluk doğalgaz vanasını gözüne kestiren bir kişi, vanayı yerinden sökmeye çalıştı. Doğalgaz borusunu keserek vanayı almak isteyen kişi, boruyu patlatınca etrafa gaz yayılmaya başladı. Mahalle sakinlerinin de kendisini görmesi ve bağırması üzerine şahıs, kaçmaya başladı. 187 Doğalgaz Acil Servisi ile polis ekiplerine haber veren vatandaşlar, yaşanan gaz çıkışı sebebiyle Emir Sokak'a araç ve yaya girişine izin vermedi.

Olay yerine ulaşan polisler de mahalleyi kaplayan doğalgaz kokusu sebebiyle araçları durdurdu, vatandaşların sokağa girmesine engel oldu. Kısa sürede gelen ÇORDAŞ ekipleri, doğalgaz borusunun hurda değeri 50 kuruş olan sarı madeninden yapılan vana sebebiyle kesilmesi sonucu olayın yaşandığını söylediler. Boruyu kesen kişiyi gördüğünü ve 'Ne yapıyorsun?' diye bağırarak şahsı kaçırdığını söyleyen bir mahalle sakini de kişinin madde bağımlısı olabileceğini, doğalgaz borusuna vurduğunu, aşırı gaz sebebiyle yetkililere bilgi vererek yardım istediğini ifade etti.

Dış cephesi siding kaplı binanın bahçesinde meydana gelen olayda muhtemel yangının 7 katlı binayı küle çevirebileceği kaydedildi./sabah