Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde şeker komasına giren 28 yaşındaki Yasin Güraslan'a ilk müdahaleyi yapan özel klinik ekipleri, "Bize sara nöbeti diye teslim edildi. Verdiği cevaplar düzgün değil. Bakırköy psikiyatriye gidecek bir hasta" diyerek olay yerinden ayrıldı. Yarı baygın halde yaklaşık yarım saat yerde Bakırköy Devlet Hastanesinden gelecek ambulansı bekleyen Güraslanla ambulans gelene kadar havalimanı polis memurları ilgilendi.

ANİDEN YERE YIĞILDI
Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçağı ile bugün İstanbul'dan Ankara'ya gidecek olan Yasin Güraslan adlı Türk yolcu, uçağını kaçırdıktan sonra Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ne geçti. Şeker hastası olduğu öğrenilen 28 yaşındaki Güraslan oturduğu cafede aniden rahatsızlanarak yere yığıldı. Bu arada çevredekiler Atatürk Havalimanında hizmet veren Port Clinic ekiplerini arayarak durumu bildirdi.

PORT CLİNİC EKİBİ HASTAYI BIRAKIP AYRILDI
Olay yerine gelen sağlık ekipleri şeker komasına giren Yasin Güraslan'ın şuurunun yerinde olmadığını, verdiği cevapların düzgün olmadığını ve AMATEM'e götürülmesi gerektiğini söyleyerek olay yerinden ayrıldı. Polis ekipleri 112 Hızır Acil'i arayarak havalimanına ambulans istedi.

POLİS MEMURLARI İLGİLENDİ
Sağlık ekipleri gittikten sonra havalimanı polisleri yerde zaman zaman acı içinde kıvranan hastayla sürekli konuşarak hastanın uyanık kalmasını sağladı. Polisler sık sık da hastanın nabzını kontrol etti. Hastanın çantasını kontrol eden polis memurları, çantada insülin iğneleri buldu. Olay yerine gelen 112 Hızır Acil ekipleri şeker komasına giren Güraslan'ı alarak Ambulansa götürdü ve burada hastaya müdahale etti. Sağlık ekipleri tarafından şeker komasına girdiği belirtilen Güraslan, daha sonra Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Güraslan'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

DHA