Terminalde öğleden sonra yolcuların şaşkın ve meraklı bakışları arasında bir kovalamaca yaşandı. Polis ve özel güvenlik görevlileri, kısa bir kovalamacanın ardından bir genci yakaladı. B.K. (16) isimli İran vatandaşının yurt dışına sahte pasaportla çıkmaya çalıştığı anlaşılırken, beraberindeki sahte pasaportlu İran uyruklu P.R.P isimli kadın da gözaltına alındı.
 
Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde öğleden sonra yaşanan ve yolcuları heyecanlandıran olay şöyle gelişti: Türk Hava Yolları’nın TK 1985 sefer sayılı uçağıyla İstanbul’dan Londra’ya gitmek üzere kontuara gelen 3 kişi, check-in işlemlerini yaptırmak için pasaportlarını görevlilere verdi.
 
Pasaportları inceleyen özel güvenlik görevlileri, pasaportların sahte olduğundan şüphelenerek durumu polise bildirdi. Bu sırada işlemlerin uzamasından şüphelenen 3 kişiden biri olay yerinden kaçtı. Kalan biri kadın iki İranlı ise polis tarafından kontrol altına alındı. Ancak bu kişiler de bir fırsatını bulup kaçmaya başladı.
 
Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali gidiş katında koşamaya başlayan B.K adlı kişi, kaçışı sırasında bazı yolculara da çarparak yere düşürdü. Özel güvenlik görevlileri ve sivil polisler B.K’yı kısa sürede yakalayarak etkisiz hale getirdi. Aksi yöne kaçmaya çalışan P.R.P isimli İranlı kadın da yakalanarak, B.K ile birlikte karakola götürüldü.
 
P.R.P adlı kadın yolcunun eşyaları arasında yapılan incelemede, İran pasaportu da bulunurken, yakalanan bu kişilerin kullanmak istediği sahte Yunanistan pasaportlarına el konuldu.
 
B.K ve P.R.P, karakolda alınan ifadelerinin ardından Bakırköy Adliyesine sevk edilirken, kaçan kişinin aranmasına başlandı.