Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, bir süredir tartışılan yüksek havale ücretlerine el atıyor. Bankalardan işlem ücretlerine ilişkin listeleri isteyen BDDK, yüksek ücret alanlardan 'makul tarife' belirlemesini isteyecek.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan"ın açıklamaları ile gündeme gelen bankaların işlem ücretleri için düğmeye bastı. Tüm bankalardan, işlem başına aldıkları ücretlerin listesini isteyen BDDK, yüksek ücret alan bankaları "çay içmeye" çağıracak.

Babacan"ın “Bankaların işlem ücreti taksimetreden daha yüksek” açıklamamasının ardından bankalara sözlü uyarıda bulunan BDDK, bankaların işlem ücretlerini "makul ve mantıklı" seviyeye çekmeleri için süre tanıdı. Sözlü uyarının üzerinden 15 gün geçmesine rağmen bankaların bu yönde bir adım atmaması üzerine BDDK, gerekli yaptırımları uygulamak için, bankalardan işlem ücretlerinin listesini göndermelerini istedi.

DÜZENLEME YERİNE UYARI

Listelerin gelmesinin ardından, BDDK uzmanları, ücretlerle ilgili bir çalışma yapacak. İşlem bazında, hangi bankanın ne kadar ücret aldığını tespit edecek. Yapılan değerlendirmelerin ardından, bir işlem için alınan en yüksek ücret ile en düşük ücret belirlenecek. Ardından yüksek ücret alan bankalardan ücretlerini makul seviyelere çekmesi istenecek. Ancak bu konuda, bir düzenleme yapılmayacak.

Star