Nazilli Ziraat Odası Başkanı İzgü, Esenköy bölgesindeki pamuk tarlalarında incelemelerde bulundu.
İzgü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pamuk üreticisinin iyi bir pamuk toplama sezonu geçirdiğini ifade etti. Pamuk fiyatlarının çok düşük olduğunu belirten İzgü, hükümetin mazot desteklerini gözden geçirmesi gerektiğini, yağmurların kalite kaybına neden olduğunu söyledi.
Bir süre önce yağan yağmurun ardından ziraat odası olarak üreticilerin pamuklarını odaya ait makine ile topladıklarını dile getiren İzgü, havaların düzelmesi ile üreticinin karamsarlığının ortadan kalktığını kaydetti.
İzgü, ''Üreticimizin morali düzeldi. Rahat bir pamuk toplama sezonu geçiriliyor. İnşallah bölgemizde 15-20 gün daha havalar iyi giderse pamukçularımız pamuklarını rahatlıkla toplarlar'' diye konuştu.
İki günlük yağışların Söke'deki ovalarda kalite ve ürün kaybına neden olduğunu hatırlatan İzgü, ''Çiftçimiz bunun için pamuğunu yüzde 10-15 düşük fiyattan satıyor. Yağmur yağmasaydı, daha pahalıya satacaktı. Havalar böyle güzel giderse, bölgemizde pamuk toplama işleri aralık ayının ortalarına kadar iyi bir şekilde devam eder'' dedi.
Ülkedeki pamuk fiyatlarının dünya pamuk piyasalarından etkilendiğini ifade eden İzgü, şunları söyledi:
''Yurt dışında pamuk daha ucuza mal ediliyor. Ama ülkemizde maliyet ve girdi fiyatları çok yüksek olduğu için pamuğun maliyeti de çok yüksek oluyor. Pamuk fiyatları düşük olduğu için de pamukçumuz kar edemiyor. Şu anda Türk pamuk üreticisi yabancı pamuk üreticileri ile rekabet edebilecek durumda değil.''