Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY), manken Senem Kuyucuoğlu"nun uçuş sırasında bir televizyon programında KKTC'ye giderken pilotun kendisini kokpite davet edip uçağa hava atmak için manevra yaptırdığı iddiası üzerine yaptığı araştırmada mankenin kokpite alınmadığını açıkladı.

KTHY Basın Sorumlusu Burcu Dolmacı, yolcu listelerinden Kuyucuoğlu'nun 14 Kasım 2008 tarihinde İstanbul'dan Ercan Havaalanı'na gittiğini, 2 gün sonra döndüğünü tespit ettiklerini söyledi. Dolmacı, “Bugün her iki tarihte de uçaklarımızda görevli olan pilotlarımızı, kabin memurlarını bilgilerini almak üzere genel müdürlüğe çağırdık. Yaptığımız görüşmede yolcunun kurallar gereği kokpite davet edilmediği ve uçuş sırasında girmediği personelimiz tarafından teyit edildi” dedi.

"Miss Turkey 2009' ikincisi olan Senem Kuyucuoğlu, 15 Kasım'daki bir defile için KKTC'ye gidişinde kokpite çağrılırken, mankenin “Uçak sallandığında çok hoşlanıyorum” demesi üzerine pilotun manuel uçuşa geçerek uçağın burnunu indirip yukarı kaldırdığını söylemişti.

Sivil havacılık kurallarına göre uçuş sırasında görevli uçuş ekibi dışında kokpite kimse alınmıyor. Uzmanlar olayın üzerinden 7 aydan fazla süre geçtiği, "CVR' olarak adlandırılan kokpitteki sesleri alan cihazın kayıtlarının uzun süre geçmesi nedeniyle silindiğine dikkat çekti.