Selçuk Belediye Meclisi Hukuk Komisyonu ile Eğitim ve Kültür Komisyonu THK tarafından kurulacak meslek yüksek okulunun kuruluş işlemlerinin tamamlanmasının ardından Selçuk Belediyesine yapacağı müracaatın olumlu karşılanabileceğini, tahsisi istenen eski TUREM adıyla bilinen, şu an dershane ve kız yurdu binası olarak kullanılan Prof. Türkan Saylan Eğitim ve Sosyal Hizmetler Merkezinin beş katlı binasının 25 yıllığına kurulacak yüksek okula tahsisinde hiçbir yasal engel bulunmadığını, raporlarında
belirtilmesi üzerine yapılan oylamada tüm Selçuk Belediyesi Meclis üyeleri oy birliği ile bu karara destek verdi.
Oylamadan sonra söz alan AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Zahide İlki, TKH'nın oldukça zengin bir kurum olduğunu, aslında böyle bir binanın kendi bütçelerinden yapılabileceğini, bu nedenle de ücretsiz tahsisi yerine bir kira bedeli alınmasının doğru olacağını, herhangi bir devlet üniversitesinin bu binaya talip olması halinde; ücret alınmayabileceğini ifade ederek; "Yinede bu kararı ilçe yararını gözeterek destekliyoruz" dedi.
Selçuk Belediyesi Meclis Toplantısına katılan ve Meclis toplantısının ardından Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür 'e teşekkür ederek konu ile ilgili açıklama yapan THK Selçuk Şube Başkanı Şaban Söğütçü; "Genel Başkanım Osman Yıldırım adına ve onun şahsında tüm THK camiasını temsilen başta Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür olmak üzere; tüm Belediye Meclis Üyelerine teşekkür ediyorum. THK Ulu Önderimizden aldığı güçle Türk Gençliğine her koşulda hizmet vermeye devam edecektir" şeklinde konuştu.
THK Genel Başkanı Osman Yıldırım da yaptığı açıklamada; "Tüm Selçuklulara kurumumuza olan güveni ve meslek yüksek okul açma konusunda gösterdikleri destek ve teveccühten dolayı şükranlarımı sunuyorum. THK'nun halkımızdan aldığı manevi gücün yanı sıra maddi imkânlarıyla da en büyük projeleri gerçekleştirecek güçtedir. Bu vesile ile THK Selçuk Şube Başkanı Şaban Söğütçü ve yönetim kurulu üyelerine işlenen bu süreçteki katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Bu kararlarından dolayı Belediye Meclis Üyelerine teşekkür eden Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür, "THK'nın halkın bağışlarıyla ayakta durabilen ve çok önemli işler başaran bir Cumhuriyet Kurumu olduğunun altını çizerek; geçmişte ilk yerli Türk uçağını yapabilmeyi başarmıştır. Ancak bu üretim çeşitli nedenlerle engellenmiş ve devam ettirilememiştir. Böylesi önemli bir kurumun ilçemizde bir eğitim faaliyetine girişmesinden mutluyum. Elimizden gelen her tür desteği sağlayacağız" dedi.