Bursa’nın Yenişehir İlçesi’ndeki havaalanında güvenlik görevlisi olarak çalışan 25 yaşındaki Sultan Ertürk, girdiği bunalım sonucu görev tabancasıyla göğsüne bir el ateş ederek canına kıydı. Havaalanı tuvaletinde intihar eden genç kadının, şeker hastası olan ve zaman zaman şeker komasına giren oğlu 3 yaşındaki Berkay’ın durumuna çok üzüldüğü belirtildi.

Olay, gece saat 01.00 sıralarında Yenişehir Havaalanı’nda meydana geldi. Evli ve 1 çocuk annesi güvenlik görevlisi Sultan Ertürk, gece yarısı arkadaşlarından nöbeti devraldı. Bir süre sonra ’tuvalete gidiyorum’ diye çıkan Sultan Ertürk’ün arkasından bir el silah sesi duyuldu. Silah sesi üzerine tuvalete giden arkadaşları genç kadını ağır yaralı olarak buldu. Görev tabancasıyla göğsüne tek el ateş ettiği anlaşılan Sultan Ertürk, önce Yenişehir Devlet Hastanesi’ne, ardından da Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Sultan Ertürk, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ertürk’ün cesedi otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.

 
OĞLU ŞEKER HASTASIYMIŞ
Yenişehir’de TOKİ konutlarında oturan ve havaalanının güvenlik hizmetleri yürüten şirkette 2 yıldan beri çalışan Sultan Ertürk’ün, şeker hastalığı nedeniyle zaman zaman komaya giren 3 yaşındaki oğlu Berkay’a çok üzüldüğü, bu nedenle bunalıma girmiş olabileceği belirtildi.
Olayla ilgili soruşturmaya Yenişehir Cumhuriyet Savcılığı’nca başlandı.
 
DHA