Çeçenistan-Rusya Savaşı'nda görev yapan İmran Abdülazimov Rusya'ya iade edilmek için Atatürk Havalimanı'na getirildi.

Çeçenistan ordusunda komutanlık yaptığı öğrenilen İmran Abdülazimov, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde pasaportunu yırtarak iadesini engelledi. Çeçen komutanı görmeye gelen eşi ve çocukları gözyaşına boğuldu. Eşini polislerin arasında kelepçeli gören Ayzan Abdülazimov güçlükle sakinleştirilirken İmran Abdülazimov, Atatürk Havalimanı Koruma Şube Müdürlüğü karakoluna götürüldü.

Olayı izleyen Mazlum-Der üyesi Nuray Canan Bezirgan yaptığı açıklamada, "Akciğer ve böbrek hastası birisi. Bunlar Azerbaycan üzerinden sığınmacı olarak gelen bir aile. Bir aydır çok perişanlar, çok üzgünler. Hükümetten yardım istiyorlar. Rusya'ya iade edilmesi söz konusu. Başka bir ülkeye iade edilse bile onlarda Rusya'ya iade edecekler... Yaşlı ve ameliyat olması gerekiyor. Hukukun dışına çıkılmış ve insanlık dışı bir olay" dedi.

Büyük kızı Milana ise babasının durumunu ağlayarak anlattı. Milana, babasının neden tutuklanıp iade edildiğini kendilerine açıklamadıklarını söyleyerek, "Suçu açıklamıyorlar gizli bir şey.. Bize bir şey demiyorlar" diyerek babasının hapis yatmayacağını Rusya'da öldürüleceğini iddia etti. Gazetecilerin, "Bir süre önce peş peşe suikasta uğrayan iki Çeçen komutanı baban tanıyor olabilir mi?" sorusuna ise Milana önce tanıdığını sonra da tanımadığını söyledi.

Pasaportunu yıttığı için Rusya'ya gönderilemeyen Abdülazimov Kumkapı'daki Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne götürüleceği öğrenildi.