Sun Express Kurumsal İlişkiler Müdürü Serdar Alyamaç ve Sun Ezpress Ege Pazar Müdürü Ece Şenev Aydın Ticaret Borsası"nı ziyarette bulundular. Yapılan ziyarette Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Aydın Akyüzlü, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İ.Hakkı Dokuzlu, Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkan Yardımcısı Bahri Erdel, Meclis Başkan Yardımcısı Abdülkadir Yıldız, TOBB Aydın Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ömer Özkaya, TOBB Aydın Genç Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcıları Semih Sabuncu ve Ferda Çağlar Erkut hazır bulundular.

TOBB Aydın Genç Girişimciler Kurulu tarafından ortaya koyulan ve Aydın Ticaret Borsası tarafından beğeniyle karşılanan havayolu şirketleri vasıtasıyla Aydın"ın simgesi olan incirin tanıtımının yapılması fikri ziyaretin ana konusu oldu. Bir araya gelen Aydın Ticaret Borsası, Aydın Ticaret Odası yöneticileri Sun Ekspres firması ile görüşmede bulunarak, 36 bin yolcuya incir ulaştırma hedefi ile protokol imzalamak amacıyla ön görüşme yaptı. Projenin ilerisi için tanıtım ağını ulusal boyuttan uluslar arası boyuta taşıma isteklerini ifade eden Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A. Aydın Akyüzlü, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı ve Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İ.Hakkı Dokuzlu bölgedeki kuru incir ile iştigal eden diğer oda, borsa ve diğer hava şirketlerini de bu tanıtım için seferber etmek istediklerini belirttiler.

Ziyaretin sonunda incir tanıtımı için yapılan çalışma hakkında bilgi veren Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A. Aydın Akyüzlü, “Böyle tanıtım çalışmaları resmi olarak kurulmasa da Ulusal İncir Konseyinin kurulmasının ne denli önemli ve isabetli bir zamanda olduğunu bizlere göstermektedir. Ulusal İncir Konseyi kurulduğunda konsey çatısı altında İncir Tanıtım Grubu oluşturulması ve bu gibi tanıtım çalışmalarının tanıtım gurubu vasıtasıyla sürdürülmesi konusunda çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Bilindiği gibi; TOBB Aydın genç Girişimciler Kurulu üyeleri daha öncede aynı zamanda TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı olan Ali Sabancı"nın sahibi olduğu Pegasus firmasında da yolculara kuru incir ikram edilmesi için teklif götürmüştü./iha