Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bilecik), Batı ve Orta Karadeniz ile Adana, Osmaniye, Giresun, Yozgat, Sivas, Çankırı ve Eskişehir çevrelerinde yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı, kuzey ve iç bölgeler ile Akdeniz'de 4 ila 6 derece azalarak, Türkiye genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar ise Türkiye'nin batı bölgelerinde kuzey ve batı, iç ve doğusunda güney ve batı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

Bölgelere göre hava durumu da şöyle tahmin ediliyor:

MARMARA: Az bulutlu ve açık, doğusu ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu ve akşam saatlerine kadar bölgenin doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bilecik) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı ve çok bulutlu geçecek.

AKDENİZ: Parçalı az bulutlu, akşam saatlerine kadar iç kesimleri ile gece saatlerine kadar doğusu çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Adana ve Osmaniye çevreleri gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Kuzeyi parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra Eskişehir ve Çankırı ile akşam saatlerinden sonra Yozgat ve Sivas çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, Orta karadeniz ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde Orta Karadeniz kesimi sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra kuzey ve batısı parçalı bulutlu geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, akşam saatlerinde batısı parçalı çok bulutlu geçecek./yeni şafak