Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin doğu bölgelerinde görülecek olan yağışların; Doğu Anadolu'nun güneydoğusu (Muş, Ağrı, Iğdır, Van, Hakkari, Bitlis ve Şırnak) ile Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve batı bölgelerde 3 ila 5 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı (Karayel), ülkemizin güneydoğu kesimleri ile zamanla Marmara'da güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, iç bölgelerimizde kuvvetli olarak esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ: Yağışların; Doğu Anadolu'nun güneydoğusu (Muş, Ağrı, Iğdır, Van, Hakkari, Bitlis ve Şırnak) ile Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Sel, su baskını, taşkın v.b.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Bu gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde Karadeniz'in iç kesimleri, İç Ege, Göller Bölgesi, İç Anadolu ile Kahramanmaraş ve Malatya çevrelerinde hafif, yükseklerde orta kuvvette don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Tarımsal don v.b.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Az bulutlu ve açık, doğusu ile zamanla bölge geneli parçalı bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda (Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Balıkesir, Bursa, Yalova) sis görülecek.

EGE: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri parçalı bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde (Afyon, Kütahya ve Uşak) sis görülecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı zamanla batısı az bulutlu geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde (Bolu, Kastamonu, Düzce ve Karabük) sis görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Rize, Artvin ve Bayburt çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur ve sağanak, bu sabah saatlerinde Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olacak. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Genellikle yağmur, bölgenin doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların güneydoğusu (Muş, Ağrı, Iğdır, Van, Hakkari, Bitlis ve Şırnak) kuvvetli olması beklenmektedir. Bölgenin doğu kesimlerinin (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.,

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması beklenmektedir.