Emekli pilot Kurmay Yarbay Osman Çilekli, kendisinin de o uçakta bulunduğunu ve Hava Kuvvetleri'nin bu olayı utancından 8 yıl gizlediğini öne sürdü. Yunan jetinin vurması sonucu düşen uçakta Pilot Yüzbaşı Nail Erdoğan yaşamını yitirmişti. Nail Erdoğan'ın naaşı halen Ege'de denizin 400 metre altında bulunuyor. Nail Erdoğan'ın kızı Evrim Erdoğan'ın tek isteği babasının naaşının çıkarılması...

Ege Denizi’nde 8 Ekim 1996 tarihinde görev yaparken Yunan savaş uçaklarıyla girdiği 'it dalaşı' sırasında Sakız Adası açıklarında düşen F-16 uçağının pilotu Yüzbaşı Nail Erdoğan’ın naaşı ve uçak enkazı bugüne kadar çıkarılmadı. Pilot Yüzbaşı Nail Erdoğan’ın, bugün 23 yaşına gelen kızı Evrim Erdoğan, dünyaca ünlü araştırma gemisi Nautilus’a umut bağladı, ''Nautilus Suriye tarafından düşürülen Türk keşif uçağının enkazını ve pilotların naaşını buldu. Babamı da bulsun'' dedi. Evrim Erdoğan'ın çağrısı üzerine Cumhurbaşkanı Gül, Genelkurmay'a 'çıkarın' talimatı verdi.

Uçak enkazı ve Nail Erdoğan'ın naaşının çıkarılması gündeme gelirken, olayla ilgili ilginç bir iddiada ortaya atıldı. Emekli pilot Kurmay Yarbay Osman Çilekli, Habertürk TV'de Hava Kuvvetleri'nin bu olayı utancından 8 yıl gizlediğini öne sürdü.

'HAVA KUVVETLERİ 8 YIL SAKLADI'

Çilekli yaşadıklarını şöyle anlattı: "Yunan jeti tarafından vurulduk. Ben uçak düşerken otomatik pilotu çalıştırdım. Uçak denize düşmeden paraşütle denize indim. Uçağımız Pilot Yüzbaşı Nail Erdoğan ile denizin dibine gömüldü. Bu Hava Kuvvetleri açısından büyük bir utançtı. Bu yüzden uzun süre gizlendi. Ailesine 8 yıl sonra üzeri örtülü şekilde söylendi. Ancak şimdi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de uçağın denizden çıkartılması talimatını verdiği için olay sır olmaktan çıktı. Başka şeyler de var ama onlar hala sır" dedi.

DENİZİN 400 METRE ALTINDA

Ege Denizi'nde, 1996 yılında uluslararası hava sahasında Yunan jetinin vurması sonucu düşen uçakta Pilot Yüzbaşı Nail Erdoğan yaşamını yitirmişti. Nail Erdoğan'ın cesedi hale Ege'de denizin 400 metre altında bulunuyor. Yaşamını yitiren ve kayıp olan Nail Erdoğan'ın kızı Evrim Erdoğan ise o dönemde ailesinin neler yaşadığını ve beklentilerini açıkladı. Evrim Erdoğan ve ailesinin tek bir isteği var: 'Babalarının bulunması'