Beyin Kanaması geçiren 83 yaşındaki Aliye Pamay için İzmir"den havalanan Hava Ambulansı Söke Şehir Stadından aldığı hastasını İzmir Yeşilyurt Atatürk Araştırma Hastanesine yetiştirdi.
Kısa bir süre önce merkezi İzmir olmak üzere kurulan 112 Hava Ambulansı hayat kurtarmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sonu Didim"de kalp krizi geçiren bir genci Söke Şehir Stadından alarak Ege Üniversitesine yetiştiren Hava Ambulans sağlık ekibi bir kez daha Söke Şehir Stadından acil hastası ile havalandı.
Söke"nin Konak Mahallesi"nde oturan Aliye Pamay adlı 83 yaşındaki yaşlı bayanın beyin kanaması geçirmeye başladığının fark edilmesiyle hastaya ilk müdahaleyi yapan Söke 112 aracılıyla durum İzmir"deki Hava Ambulansına bildirildi. Kurulduğu günden bu yana 12.nci vakaya müdahale için İzmir"den havalanan ambulans helikopter kısa bir süre sonra Söke"ye ulaşırken kendisini şehir stadında bekleyen hastasını alarak yeniden havalandı. Beyin kanaması geçiren dört çocuk sahibi Aliye Pamay tedavisine devam edilmek üzere hava ambulansı ile İzmir Yeşilyurt Atatürk Araştırma Hastanesine yetiştirilirken kısa süre izin için Hollanda"dan gelen oğlu Ahmet Pamay, kısa sürede annelerinin sağlığı ile yakından ilgilenen Söke 112 ve hava ambulans ekibine teşekkür etti.
Söke Şehir Stadının hava ambulansı için bölgede üs olarak belirlendiği; bu tür vakalarda sürekli Söke Şehir Stadı"nın hava ambulansının iniş ve kalkışı için kullanılacağı öğrenildi.