Didim ilçesinde beyin kanaması geçiren bir kadın, ambulans helikopterle Aydın Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı.
Didim ilçe merkezinde yaşayan Menekşe Alkan (60) isimli bayan, bugün öğle saatlerinde evinde aniden rahatsızlanınca, yakınları 112 Acil Servis'ten yardım istedi. Yaşlı kadın, ambulans ile Didim Devlet Hastanesi'ne sevk edilirken, yapılan ilk kontrollerde Alkan'ın yüksek tansiyona bağlı beyin kanması geçirdiği tespit edildi. Hayati tehlikesi bulunan hastanın, burada yapılan ilk müdahalesinin ardından doktor kararıyla hava ambulansıyla Aydın'a sevk edilmesine karar verildi. Ambulans helikopterlerin
bölgedeki hareket üssü olan İzmir'den destek istenmesinin ardından hemen harekete geçen sağlık personelleri, Didim Devlet Hastanesi'ne iniş yaparak hastayı aldı. Görevli sağlık personellerinin gözetiminde Aydın'a sevk edilen hasta, kısa bir süre sonra saat 18.15 sıralarında Aydın Devlet Hastanesi otoparkında bulunan helikopter pistine iniş yaptı.
Pistte hazır tutulan bir ambulans ve sağlık ekipleri tarafından ambulans helikopterden indirilen Menekşe Alkan, birkaç dakika içinde Aydın Devlet Hastanesi Acil Servis'ine ulaştırıldı. Burada da hazır tutulan görevli personel tarafından sedyeye alınan Alkan, yoğun bakım ünitesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanın hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.
Aydın'ın en uzak ilçesi olan Didim'den karayolu ile en az birkaç saatte alınabilecek bir yolu kısa sürede alarak, hastayı Aydın Devlet Hastanesi'ne sevk eden hava ambulansı, nakil işleminin tamamlanmasının ardından görev yeri olan İzmir'e hareket etti.