TIR"lara yüklenen eşyalar yediemin depolarına kaldırıldı. Haciz işlemlerinin Hattatlar"ın tespit edilecek başka adreslerinde de gerçekleştirileceği öğrenildi

Türkİye"nİn ünlü sanayici ailelerinden Hattatlar, Yapı Kredi Bankası ile birleşmeden önceki dönemde Koçbank"tan aldığı toplam 34 milyon 486 bin 911 TL"lik kredi borcunu ödemedi, Kandilli ve Yeniköy"deki yalılarındaki tüm eşyalar haczedildi. 2002 yılında Ankara 11. İcra Müdürlüğü"ne başvuran banka avukatları, baba Emin Hattat (73) ile oğulları Kadir (49) ve Emir Hattat (44) hakkında icra takibi başlatılması talebinde bulundu. Talep üzerine, 2002/2473 esas numaralı dosya üzerinden, baba ve oğul Hattatlar"a ya borçlarını ödemeleri ya da mal beyanında bulunmalarını bildiren tebligatnameler gönderildi. Ancak banka, bugüne kadar Hattat Ailesi"nden olan alacağını tahsil edemedi. Sarıyer ve Beykoz icra müdürlüklerine Ankara"dan gönderilen talimatlar uyarınca, Hattatlar"ın 2 taşınmazında 16 Mayıs günü ayrı ayrı hacizler gerçekleştirildi.

2007"de "resmen" iflas etti!

İcra memurlarına banka avukatlarının eşlik ettiği hacizlerin ilk adresi, Beykoz Kandilli"deki baba Emin Hattat"a ait yalı oldu. Yalıda bulunan ve kayıtlara geçirilen 3 TIR dolusu ev eşyası, yediemin deposuna kaldırıldı. Sarıyer Yeniköy"deki Kadir Hattat"a ait villaya giden icra memurları, burada da sehpadan TV"ye, halıdan koltuk takımına kadar 50 parçaya yakın ev eşyasını haczetti.

Kamyona yüklenen eşyalar, aynen Beykoz"da olduğu gibi yediemin deposuna konuldu. Haciz işlemlerinin Hattatlar"ın tespit edilecek başka adreslerinde de gerçekleştirileceği öğrenildi.

Türkiye"de, bir dönem hükümet oluşumunda rol oynayan, eski bakanlardan Cavit Çağlar"ın dünürü olan ünlü işadamı Emin Hattat ile çocukları Emir, Kadir, Osman, Kemal ve Emrah Hattat"a ait Hema Dişli ve 4 grup şirketi, 2007 yılında resmen iflas etti. Hema Dişli ve grup şirketleri Kızılkum Turizm, Avrasya Bilgisayar, Hema Makine ile Armasan Armatör gibi şirketler, 853 milyon YTL"lik borçla, Türkiye"nin en büyük iflasına imza attı.

İflas Masası"na başvuran İş Bankası, 353 milyon 687 bin TL ile en büyük alacaklı olurken, Yapı Kredi (Koçbank) 91 milyon 962 bin TL ile ikinci sırayı aldı. Kavaklıdere Vergi Dairesi 64.6 milyon, SSK 49.8 milyon, RCT Varlık 29.9 milyon, Polatlı Vergi Dairesi 19 milyon TL alacak kaydı yaptırdı.

Gayrimenkulleri borcun ancak % 25"ini karşıladı

2000"lİ yılların başına kadar Türkiye"nin en güçlü işadamlarından biri olan Emin Hattat, 2001 yılı vergi borçluları listesine 35 milyar lira ile girdi. Aynı yıl İş Bankası"ndan aldığı 32 trilyon liralık krediyi ödeyemedi. Borçlar katlanarak büyüdü. Hattat borçlarına karşılık Kandilli"deki yalısını ipotek etti. Yine oğlu Kemal Hattat adına kayıtlı Bebek"teki köşk, Tarabya"da apartman dairesi, Marmaris"teki Mandalin Oteli ve arsası ipotek edildi. Ancak ipotek edilen gayrimenkullere biçilen değer, toplam borcun yüzde 25"ini karşıladı.