Konu ile ilgili MHP Kahramanmaraş il binasında basın toplantısı düzenleyen Merkez İlçe Başkanı Ömer Özkan, "Hatırla Sevgili" adlı dizinin 2 ve 9 Mayıs'ta yayınlanan bölümlerinde Kahramanmaraş'ta 1978 yılında meydana gelen olayların anlatıldığını hatırlatarak, "Dizide geçen bir takım sahne ve diyaloglar toplumsal gruplaşmaların yoğun olarak yaşandığı şu günlerde ülkemiz ve milletimiz için büyük bir tehdit olarak algılandığını düşünmekteyiz." dedi.

1978 yılında Kahramanmaraş'ta yaşanan üzücü olayların dizide tek taraflı bir bakış açısıyla yayınlandığını kaydeden Özkan, "Adana Sıkıyönetim 1'inci Askeri Mahkemesi'nin vermiş olduğu kararında açıkça Kahramanmaraşlıların bir iftiraya maruz kaldıkları açığa çıktığı halde hala dizide bu olaylardan katliam olarak bahsediliyor." diye konuştu.

Dizinin sonraki bölümlerinde de bu ve buna benzer kelimelerin sürekli işlendiğine dikkat çeken Özkan, tarımı, sanayisi, kültürel zenginlikleriyle her geçen gün gelişen Kahramanmaraş'ı, tarihi ve geçmişiyle televizyon, basın, internet gibi yayın kuruluşlarından takip eden gençler önünde küçük düşürmeye ve aşağılamaya hiç kimsenin hakkı olmadığını belirtti.

Dizide milliyetçi- mukaddesatçı insanların cani olarak gösterildiğini dile getiren Özkan, "Olaylar Ermeni ve dış güçler ile bağlantılı örgütlerin oyunudur. Dizide olayların bir Alevi Sünni meselesi gibi takdim edilmesi toplumumuzu daha çok germeye ve yeni ihanetlere zemin hazırlamasını sağlamaktadır. Zaten dış güçlerin bir takım tehdit ve baskıları ile zor bir dönemeçten geçmekte olduğumuz şu günlerde bu tür diziler ile birlikte halkımızın kafalarında soru işaretleri uyandırmaya, daha çok korku ve panik havasına sokarak bu cennet vatanımızın bölünmesine ve parçalanmasına müsaade edilmemesi gerekir." şeklinde konuştu.

Basın toplantısının ardından Özkan ve diğer partililer dizinin yayından kaldırılmasını talep ettikleri suç duyurusunu Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim etti. (Cihan)