EDİRNE"de 2 ay önce evlendiği eşi 25 yaşındaki Hatice Tezgider"in şiddetli geçimsizlik nedeniyle kendisini terk ederek annesinin yanına gitmesi üzerine bunalıma giren 28 yaşındaki Mesut Tezgider, Tarihi Eski Caminin kubbesine çıkarak intihar etmek istedi.

Kentin merkezindeki caminin tepesinde intihar girişimini, çevrede toplanan yaklaşık bin kişi film seyreder gibi izledi ve cep telefonlarına kaydetti. Yaklaşık 1 saat süren eylem, Hatice Tezgider"in gelmesiyle sona erdi.

Olay, saat 14.00 sıralarında kent merkezindeki Talatpaşa Caddesi üzerinde bulunan tarihi Eski Caminin kubbesinde meydana geldi. Eşinin 2 gün önce kendisini terk etmesi üzerine bunalıma giren 28 yaşındaki Mesut Tezgider, restorasyon çalışmaları nedeniyle caminin çevresine kurulan iskeleye tırmanarak kubbeye ulaştı ve burada “Eşim beni terk etti. Onsuz yaşayamam. Eşim buraya gelmezse intihar ederim" diye bağırdı. Durumu fark eden vatandaşlar ise hemen polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri olası atlamaya karşı beton zemine şişme yatak açtı. Caminin kubbesine çıkan polis ekipleri ise çılgın aşık Mesut Tezgider"i ikna çalışmalarına başladı.

BİN KİŞİ TOPLANDI

Kentin en işlek yerinde meydana gelen olayı fark eden meraklı kalabalık ise bir anda caddeyi festival yerine çevirdi. Toplanan yaklaşık bin kişi dikkatle intihar eylemini izlerken, kimi “Ya atla, ya da in aşağıya" diye bağırdı. Kimisi de çekirdek çitleyerek intihar eylemini kahkahalar atarak seyretti. Bazı vatandaşlar ise olayı cep telefonları ile görüntülemeye çalıştı. Bu sırada haberdar olan Mesut Tezgider"in yakınları olay yerinde gelerek sinir krizleri geçirdi. Bazı yakınları ambulansla hastaneye kaldırıldı.

"BİZİ REZİL ETTİN İN AŞAĞIYA"

Polis, kubbenin en ucuna gelerek “Karımı çok seviyorum. Beni terk etti. Ya buraya gelip beni sevdiğini söyleyecek. Ya da aşağıya atlayarak canıma kıyarım” diye bağıran Mesut Tezgider"in yakınları aracılığı ile eşi Hatice'ye Tezgider"e ulaşmak istedi. Ancak telefonla ulaşılan Hatice Tezgider gelmeyeceğini söyledi. Bunun üzerine devreye giren polis ekipleri, Hatice Tezgider"in yanına giderek gelmesi konsunda ikna etti. Eşinin geldiğini gören Mesut Tezgider, kubbeden “Beni bırakma” diye bağırmaya başladı. Hatice Tezgider ise “Saçmalamayı bırak hadi in aşağıya rezil ettin bizi” diye karşılık verdi. Bunun üzerine Mesut Tezgider, “Beni seviyormusun” diye bağırdı. Hatice Tezgider ise “Evet, hadi in aşağı” dedi. Bunun üzerine Mesut Tezgider yaklaşık 1 saat süren eylemini sonlandırdı ve polislerin yanına giderek teslim oldu. Mesut Tezgider"in aşağıya indiğini gören Hatice Tezgider ise, “Bıktım senden” diye söylenerek eşini görmeden olay yerinden uzaklaştı.

Daha sonra camiden çıkartılan Mesut Tezgider, polis merkezine götürüldü. Soruşturma sürüyor.

Hürriyet