Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'ne (UNESCO) gastronomi şehri olarak üye olan Hatay, Dünya Gastronomi Şehri ünvanını alma yolunda ilerliyor.
 
Güney Kore'nin başkenti Seul'de bir araya gelen UNESCO'ya gastronomi şehri olarak üye olan şehirler, 'Dünya Gastronomi Şehri' ünvanını almak için ter döktü. Seul'de yapılan toplantıda finale kalan 4 dört ülkeden biri olmayı başaran Hatay'ın önünün açık olduğu belirtildi. 
 
Hatay'ı temsilen Seul'e gelen Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, toplantının çok iyi geçtiğini aktardı. Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Savaş, yapılan sunumdan delegasyonların çok etkilendiğini aktardı. Hatay'ın sahip olduğu kültür mirası ile 'Dünya Gastronomi Şehri' olma yolunun açık olduğunu dile getiren Savaş, finale kalmalarının uluslararası bir başarı olduğunu söyledi. 
 
Seul'deki toplantı hakkında Cihan'a değerlendirmede bulunan Hatay Belediye Başkanı şöyle konuştu: "Hatay 3 büyük dine ev sahipliği yapan, kadim bir kültür mirası olan şehirdir. 600'den fazla yemek çeşidimiz mevcut. Halihazırda şehirde gastronomi turları düzenleniyor. Hatay 'Dünya Gastronomi Şehri' olmayı hakkediyor."
 
Halihazırda dünyada sadece 3 şehir 'Dünya Gastronomi Şehri' ünvanını almış. Bu ünvanı ilk 2005 yılında Kolombiya'nın Popayan şehri aldı. Ardından 2010 yılında Çin'in Chengdu şehri ve İsveç'in Östersund şehiri bu ünvana layık görüldü.