Teknik Direktör Rijkaard, GS TV'de yayınlanan 'Rijkaard'la Soru Cevap' programında ilginç açıklamalar yaptı. İşte Hollandalı hocanın açıklamaları:
Soru: 'On günlük kampın genel değerlendirmesini alabilir miyiz?; Cevap: Genel olarak çok iyi bir kamp geçirdik. Soru: İstanbul ayağını da katarsak Galatasaray ligin ikinci yarısına hazır diyebilir miyiz?

Cevap: Tabi biz bunun için hazırlandık zaten şimdi bunu ispatlamamız lazım.
Soru: Galatasaray'ın geleneksel saç kesme konusunda yorumlarınızı alabilir miyiz?; Cevap: Kaptan bu konuda uzmanım diyor. Fakat Berkin'in saçını keserken Berkin bağırıyordu ve acı çekiyordu. Bunu fark ettik. Soru: Takım içi arkadaşlıktan memnun musunuz?; Cevap: Bir takımda arkadaşlığın olması çok önemli bir artı. Bu her zaman olmayabilir. Bizde hem saygı var, hem de çok güzel bir arkadaşlık var. Bu küçük detaylar çok önemli başarıları getirebilir.

Soru: Messi'yi Dünya piyasasına çıkaran Rijkaard, neler söyleyecek Emre Çolak'la ilgili?; Cevap: Elimizden geldiği kadar genç futbolculara şans tanımak istiyoruz. Bu çünkü A2 Takımı'nda da güzel bir sinyal. Soru: Lucas Neill transferine genel bir değerlendirme yapabilir misiniz?; Cevap: Lucas Neill transferi için gayet memnunum. Çok zeki bir futbolcu. Biliyorsunuz ilk yarıda organizasyon bozukluğundan bazı goller yemiştik. Belki Neill'in gelmesi bu tip eksiklerimizi düzeltme açısından iyi olacaktır./akşam